Van onze partner BTC Direct

Beleggen in aandelen of bitcoin, wat adviseren experts?

14 december 2021 10:23 Aangepast: 26 januari 2022 14:03
Mike Hutting, Tuur Demeester, Paul Buitink en Janneke Willemse (v.l.n.r.) Beeld © RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is een nieuw wekelijks en actueel programma over cryptocurrency, bitcoin en andere digitale munten. Heb je de uitzending met Paul Buitink, Tuur Demeester en Mike Hutting gemist? Kijk het hier terug.

In de wekelijkse uitzending word je bijgepraat over cryptocurrency. Digitale munten die een nieuwe manier van betalen introduceren en waar veel over te doen is. Waar de één in bitcoin de toekomst ziet, zijn er ook genoeg experts uit de financiële sector die nogal sceptisch zijn. Hoe kijken voor- en tegenstanders naar de cryptomarkt? 

In deze aflevering krijgen Paul Buitink (Managing Director bij goud- en edelmetaalbedrijf Aunexum Precious Metals Group), Tuur Demeester (bitcoin analist) en Mike Hutting (CEO en co-founder BTC Direct) één minuut de tijd om hun beleggingstip, whitepaper of -strategie te delen. Alvast een kleine impressie waar de pitches van de heren over gaan:

Tuur DeMeester, zeer gerespecteerde bitcoin analist, gaat in op zijn favoriete belegging voor 2022: bitcoin. “Bitcoin is aantoonbaar schaars, extreem efficiënt, buitengewoon betrouwbaar en het is al jaren het sterkst beveiligde netwerk ter wereld. Zelfs wanneer er een nucleaire holocaust zou zijn, dan nog zal de blockchain bewaard blijven. Men hoeft maar één node levend te houden om het bitcoin netwerk opnieuw op te starten."

Mike Hutting duikt in de cijfers. Tot 2009 had je verschillende mogelijkheden om je vermogen te laten groeien. Zo kon (en kan) je je geld aan het werk zetten door te investeren in aandelen of vastgoed. In datzelfde jaar is er een optie bijgekomen; bitcoin. “Bitcoin is niet zomaar een optie, maar de beste optie met een jaar-op-jaar rendement van 177%," aldus de CEO van BTC Direct.

Paul Buitink sluit de reeks pitches af met met een gouden tip. In een tijd waarin de inflatie hard is gestegen, de spaarrente continu daalt en de wereldwijde schuldenberg alsmaar groeit, kaart Buitink de kracht van goud aan. “Al duizenden jaren wordt goud gebruikt als een middel om vermogen op te slaan en door de tijd te laten verplaatsen. Goud staat voor koopkracht en waardebehoud."

Let op: alle pitches bevatten ideeën en zijn geen individuele koopaanbevelingen.

 

Kijk de aflevering terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Hoe kijken voor- en tegenstanders naar crypto's?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van