Bulls & Bears

Nieuw bij RTL Z: Bulls & Bears, wekelijkse talkshow over beleggen

08 september 2021 14:15 Aangepast: 08 september 2021 14:19
Vlnr: Gerben van Driel, Diemer de Vries (Optimix) en Pim Bertens (professioneel beurshandelaar)

Bulls & Bears is een nieuw beleggersprogramma op RTL Z en RTL 7. In de wekelijkse talkshow schuiven elke aflevering verschillende experts op het gebied van de beurs, beleggen en cryptocurrency aan.

Zaterdag 11 september gaat er een nieuw beleggersprogramma van start bij RTL Z: Bulls & Bears. In de wekelijkse talkshow over beleggen is aandacht voor actualiteiten, komen meningen van verschillende experts voorbij en is volop ruimte voor educatie. Een programma voor zowel beginnende als wat meer ervaren beleggers die op zoek zijn naar houvast en inzicht. En voor iedereen die zich verder interesseert in de financiële wereld.

Combinatie van Buitenhof en VI

De presentatie van de talkshow is in handen van oud RTL Z-gezicht Gerben van Driel, met zijn achtergrond in zowel het bedrijfsleven (o.a. ABN Amro) als bij televisie (RTL Z) de aangewezen persoon voor deze klus. Van Driel vindt het belangrijk om te benadrukken dat het geen saai beleggersprogramma met grijze mannen in pakken wordt: "Het is absoluut een inhoudelijk programma, maar met een flinke dosis entertainment en humor. Zie het als een combinatie van Buitenhof en VI."

Actualiteit en educatie

De talkshow bestaat uit een aantal vaste programmaonderdelen. Elke week wordt er gestart met een terugblik op de week. Van Driel: "Wat is er afgelopen week gebeurd op de beurs, en wat moet ik hier als belegger mee?" Bulls & Bears Academy is, de naam zegt het al, het educatieve programmaonderdeel van het programma. Dit programmaonderdeel wordt verzorgd door commercieel partner Bux Zero en hierin wordt ingegaan op de verschillende beleggingsproducten die er zijn en hoe deze werken. Van Driel: “Heel veel mensen beleggen bijvoorbeeld in ETF’s, zonder precies te weten wat het zijn. Wat zijn dan de voordelen, maar ook de mogelijke addertjes onder het gras bij zo’n product? Dat zetten we in de Bulls & Bears Academy op een rij.”

Crypto Corner

Daarnaast is er elke week aandacht voor cryptocurrency in de Crypto Corner en wordt er afgesloten met een vooruitblik op de komende week. Hier kunnen kijkers aan deelnemen door hun voorspelling te doen voor de AEX-stand over een week. Uiteraard zullen de aanwezige experts ook een poging wagen...

Elke maandagochtend wordt er bovendien een extra lange uitzending van Bulls & Bears uitgezonden, met hierin het aanvullende programmaonderdeel Column van de Kenner. In dit onderdeel zal Durk Veenstra, beurskenner en RTL Z-gezicht zijn blik op de beurs werpen.

Partners van het programma

Bulls & Bears wordt mogelijk gemaakt door vier partners, naast bovengenoemde Bux Zero zijn dit: Optimix, Van Eck en Eight Global. Deze partners zullen op verschillende momenten en manieren in het programma terugkomen. De productie van het programma is in handen van Q Broadcasting.

Bulls & Bears, is vanaf 11 september elke zaterdag om 14.00 uur te zien bij RTL Z en elke zondag om 10.00 uur bij RTL 7. De extra lange uitzending is te zien op maandag om 10.00 uur bij RTL Z.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van