Redding zakenimperium

Branson verkoopt voor 250 miljoen euro aan aandelen ruimtevaartbedrijf

14 augustus 2021 07:51 Aangepast: 15 augustus 2021 23:24
Beeld © ANP

De Britse miljardair Richard Branson verkoopt een pakket aandelen van zijn ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic. Met het geld dat hij daarmee ophaalt wil hij zijn zakenimperium, dat veel last heeft van de coronapandemie, overeind houden.

De afgelopen anderhalf jaar verkocht Branson al voor honderden miljoenen aan aandelen Virgin Galactic.

De groep bedrijven van Branson, vooral die op het gebied van recreatie, de hotels en luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, hebben het internationaal moeilijk vanwege corona en de maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Het geld dat de aandelenverkoop oplevert, gebruikt Branson om in de minder goed presterende bedrijven te steken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het is 'm gelukt: Richard Branson met eigen raket de ruimte in

Branson verkoopt nu ruim 10 miljoen aandelen. Dat is ongeveer 4 procent van het totaal en levert zo'n 300 miljoen dollar (254 miljoen euro) op. Branson blijft de grootste aandeelhouder van Virgin Galactic. Het aandeel Virgin Galactic stond vrijdag op de beurs in New York lager.

Virgin Galactic wil vanaf volgend jaar toeristische reizen in de ruimtevaart aanbieden. Branson zelf maakte in juli zijn eerste ruimtevaartvlucht. Het merk Virgin dat Branson in 1970 oprichtte, is verbonden aan meer dan veertig bedrijven over de hele wereld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van