Na koersexplosie

CFO Alfen verzilvert opnieuw voor miljoenen aan aandelen

24 mei 2021 11:46 Aangepast: 24 mei 2021 12:22
Beeld © Alfen

Financieel directeur Jeroen van Rossen van de beursgenoteerde laadpalenfabrikant Alfen heeft zijn restbelang in het bedrijf bijna volledig verkocht. Dat leverde hem ruim 2,2 miljoen euro op. In totaal verdiende hij afgelopen jaar bijna 7 miljoen aan zijn uitverkoop.

Dat blijkt uit meldingen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de meest recente melding verkocht Van Rossen op 18 mei een pakket van 35.000 aandelen tegen een koers van 64 euro. De opbrengst daarvan was 2.240.000 euro.

Na die verkoop heeft Van Rossen nog slechts 6.730 gewone aandelen Alfen in bezit. Daarnaast heeft hij nog 9.123 'performance award shares' ofwel bonusaandelen in handen.

Laadpalen

Alfen is een producent van elektriciteitsinstallaties, die ook laadpalen voor elektrische auto's maakt. Het bedrijf werd in 2014 afgesplitst van bouwconcern TBI, en ging drie jaar geleden naar de beurs tegen een introductiekoers van 10 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niemand kent beursknaller Alfen, maar we kunnen niet zonder hun transformatorhuisjes

De 48-jarige Van Rossen werkt sinds 2015 bij het bedrijf, en is sinds 2017 lid van de raad van bestuur. Het is niet de eerste keer dat de financiële topman, die bij de beursgang nog ruim 200.000 aandelen in Alfen bezat, zijn belang terugbracht.

Miljoenenverkopen

De bulk van zijn belang verkocht hij afgelopen voorjaar. In maart 2020 nam hij afscheid van 100.000 aandelen, tegen een koers van 25 euro. Eind mei verkocht hij er nog eens 50.000, tegen 26 euro per stuk. De twee transacties samen leverde hem zo'n 3,8 miljoen euro op.

Aanvankelijk leek Van Rossen met die verkopen een goede slag te hebben geslagen. De verkoopprijzen waren immers tweeënhalf keer zo hoog als waarde die het aandeel bij de beursgang had. Achteraf gezien blijken de transacties juist beroerd getimed.

Koersexplosie

In de tweede helft van vorig jaar verbeterde het beursklimaat drastisch. Daarbij ontwikkelden beleggers een voorliefde voor bedrijven die actief zijn op de markt voor elektrisch rijden. Ook de koers van het aandeel Alfen knalde omhoog.

Dankzij die koersstijging kon Van Rossen eind augustus bijna 17.000 aandelen verkopen voor ruim 52 euro per stuk. Dat bracht bijna 900.000 euro in het laatje. En vorige week brachten de aandelen tijdens de laatste verkoop dus nog eens 12 euro méér op.

Ondanks de verkeerd getimede verkopen van vorig jaar verdiende Van Rossen de afgelopen 14 maanden met de vier transacties samen zo'n 6,9 miljoen euro.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van