Webwinkel

C&A gaat kleding via Zalando verkopen

15 april 2021 19:34 Aangepast: 15 april 2021 19:56
C&A gaat kleding via Zalando verkopen. Beeld © ANP

Modeketen C&A gaat kleding via Zalando verkopen. In Duitsland deed het modebedrijf dat al en dat bevalt zo goed, dan ook Nederland nu aan de beurt is. De externe webwinkelverkoop start deze maand al.

Behalve naar Nederland breidt de keten de verkoop via Zalando ook uit naar Oostenrijk en Spanje. Later dit jaar kunnen ook consumenten in Frankrijk, Polen, Zwitserland en België op die manier bij C&A shoppen.

"'Connected Retail' is een belangrijk element van onze 'omnichannelstrategie'", zo zei Martijn van der Zee van C&A Europe eerder al, toen de keten met Zalando in Duitsland samen ging werken.

"We willen daar zijn waar consumenten mode kopen. Naast onze eigen kanalen is Zalando een platform dat wordt bezocht door moderne, mode- en duurzaamheidsgerichte consumenten en daarom perfect bij ons past."

Webwinkel Zalando is al enige tijd bezig om ook winkels aan zich te binden die van het platform gebruikmaken, zoals ook andere webwinkels als Amazon en bol.com doen.

Groeiplannen Zalando

Als het aan de Duitse online modewinkel ligt, bestaat op termijn ruim 10 procent van je kledingkast uit items die je van of via hen hebt gekocht. Als deze ambitie wordt waargemaakt, wordt Zalando ongeveer net zo groot als Zara, H&M en Primark nu samen wereldwijd aan omzet behalen.

De verwachte groei in de komende jaren zal met name uit de verkoop van andere winkels via Zalando's platform moeten komen. Zowel voor 2021 als voor de komende jaren zal de omzet van partners sneller toenemen dan die van Zalando alleen, verwacht het bedrijf.

In het laatste kwartaal van afgelopen jaar kwam al 24 procent van de totale omzet van derden, werd vorige maand bekend. 

Meer partners

Het aantal aangesloten winkel groeit in ieder geval snel. Eind december verkochten 2400 winkels hun spullen via de app en site van Zalando. Eind februari waren dat er al duizend meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zalando wil 10 procent van de Europese modemarkt in handen krijgen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van