Ga naar de inhoud
Haalt dividend over 2019 deels in

Randstad is weer terug op het niveau van voor de coronacrisis

Topman Jacques van den Broek van Randstad. Beeld © ANP / Lex van Lieshout

2021 is prima begonnen voor uitzender Randstad. In het vierde kwartaal was de omzet van het bedrijf nog wel wat lager dan in dezelfde periode van vorig jaar, maar in januari plaatste Randstad net zo veel uitzendkrachten bij bedrijven als vóór de coronacrisis.

Sinds de klap die Randstad vorig jaar april kreeg als gevolg van de coronacrisis ging het in de maanden daarop elke maand wat minder slecht en die lijn wordt ook in het nieuwe jaar doorgetrokken. Daardoor is de daling in de omzet van afgelopen voorjaar inmiddels helemaal weggewerkt.

Topman Jacques van den Broek blijft nog wel voorzichtig voor de rest van het jaar, omdat er nog veel onzekerheden zijn over corona. Niettemin wil Randstad een extra dividend (deel van de winst) uitkeren aan aandeelhouders. Dat is omdat de schulden zo laag zijn.

Kanarie
Lees ook:
Kanarie in kolenmijn Randstad draait een stuk minder slecht dan verwacht

Dividend

Het is ook een goedmakertje voor afgelopen jaar. Over 2019 werd namelijk geen dividend betaald, met het oog op de onzekere omstandigheden destijds vanwege corona. Dat wordt nu dus deels ingehaald, alhoewel beleggers nog wel tot begin oktober op het extra dividend moeten wachten.

Het extra dividend over 2020 van 1,62 euro per aandeel is overigens wel een stuk minder dan het volledige dividend van 4,32 euro per aandeel dat Randstad over heel 2019 had willen uitkeren.

Omzet en winst vallen mee

In de laatste drie maanden van afgelopen jaar daalde de omzet met 5 procent tot 5,7 miljard euro en de operationele winst verminderde met 5 miljoen euro tot 215 miljoen euro. De omzet en de winst waren echter wel hoger dan analisten hadden verwacht.

Volgens topman Jacques van den Broek was er een voortgaande vraag naar essentiële diensten in de gezondheidszorg, logistiek, supermarktenbranche en e-commerce. Verder slaagde Randstad er in om de kosten onder controle te houden. 

Goed nieuws is dat Randstad in het vierde kwartaal in de VS, de grootste markt voor het concern, de omzet met 1 procent zag stijgen. In de VS en in Frankrijk won het bedrijf ook marktaandeel. 

Randstad
Lees ook:
Randstad herstelt in derde kwartaal meer dan verwacht
RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief