Ga naar de inhoud
'Who let the doge out'

Elon Musk twittert cryptomunt dogecoin naar record

De waarde van cryptovaluta dogecoin bereikte vannacht een nieuwe hoogte. Drie bekende Amerikanen stuwen - bij wijze van grap - de prijs omhoog.

De dogecoin, de munt die gebaseerd is op een meme van een Shiba-Inu hond, tikte kort een waarde van 6,9 eurocent aan. Ter vergelijking: eind januari was de munt nog 0,6 cent waard.

De dogecoin is ooit begonnen als grapje, maar de hoeveelheid geld die erin omgaat is allang geen grap meer. Vannacht was de marktwaarde van alle dogecoins bij elkaar zo'n 8,7 miljard euro.

Dogecoin:
Lees ook:
Dogecoin: van grapje met een hond tot cryptomunt van 2 miljard

Tweets zorgen voor record

De cryptovaluta is de laatste weken ongekend populair en heeft dat vooral te danken aan Tesla-baas Elon Musk. Gisteravond twitterde hij de koers weer omhoog, met teksten als 'who let the doge out' en een gekke video over de dogecoin.

Bedoeld als grap

Musk twittert al een aantal dagen enthousiast over de munt. Zo zei hij dat 'dogecoin de crypto van het volk is'.  En na een foto met een raket, samen met de tekst 'doge', volgde een 'graag gedaan'.

Volgens persbureau Bloomberg heeft Musk eerder aangegeven dat de tweets vooral bedoeld zijn als grap.

Snoop doge

Ook rapper Snoop Dogg gaat mee de in de grappig bedoelde tweets. Hij twitterde eerder een plaatje met de tekst 'Snoop Doge' naar Musk.

De bassist van Kiss lijkt een wat serieuzere fan te zijn. Hij twittert complete instructievideo’s en rekent uit hoe 'rijk' je had kunnen zijn als je eerder was ingestapt.

Bitcoin ook naar record

Naast dogecoin doen cryptovaluta zoals bitcoin en ether het ook erg goed de laatste tijd. Vandaag schiet bitcoin omhoog dankzij Tesla, het bedrijf van Musk.

De automaker heeft 1,5 miljard dollar aan bitcoin op zijn balans gezet. Daarnaast gaat het bedrijf bitcoins accepteren als betaalmiddel. 

In oktober stond de munt nog op een kleine 9.000 euro.