Geld nodig voor nieuwe overnames

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl wil miljard ophalen met obligaties

01 februari 2021 19:02 Aangepast: 02 februari 2021 08:17
Thuisbezorgd, onderdeel van Takeaway.com. Beeld © ANP

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, wil voor 1 miljard euro aan obligaties uitgeven. Dat geld wil het bedrijf gebruiken om nieuwe overnames te doen als de kans zich voordoet.

De uit te geven obligaties lopen tot 2025 en 2028 en kunnen aan het einde van de looptijd omgezet worden in aandelen, zo maakt het bedrijf bekend.

Er zijn nog geen concrete plannen voor overnames, maar het bedrijf wil er door het geld op te halen klaar voor zijn als strategische interessante mogelijkheden zich voordoen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We bestelden 39 procent meer eten bij Thuisbezorgd.nl

De afgelopen tijd heeft Just Eat Takeaway zich al flink geroerd op overnamegebied. Eerst fuseerde het Nederlandse Takeaway met het Britse Just Eat. Vervolgens nam het fusiebedrijf de Amerikaanse branchegenoot Grubhub over, die overname moet eind 2021 zijn afgerond.

Groei

Het gaat vanwege de lockdown goed met het bedrijf. Dat zag in het derde kwartaal het aantal bestellingen met bijna de helft oplopen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Nederland doet goed mee. Zo bestelden we in het vierde kwartaal 39 procent meer bij Thuisbezorgd.

Het bedrijf werd in 2000 opgericht door de toen 21-jarige Enschedese student Jitse Groen en ging in 2016 naar de beurs. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl blundert met cijfers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van