Ga naar de inhoud
116 ontslagen

Onderdelen kledingbedrijf Miss Etam en Steps failliet verklaard

Beeld © ANP

De rechtbank in Utrecht heeft twee onderdelen van de eigenaar van kledingketens Miss Etam en Steps failliet verklaard. 116 werknemers van moederbedrijf NXT Fashion verliezen hun baan. Zij werken in het het distributiecentrum en het gezamenlijke dienstencentrum.

Vorige week had NXT Fashion al uitstel van betaling aangevraagd voor het distributiecentrum en het gezamenlijke dienstencentrum, omdat door de nieuwe lockdown alle omzet was weggevallen en niet meer aan de betalingsverplichtingen kon worden voldaan.

NXT Fashion spreekt van 'triest nieuws'. Volgens het bedrijf was faillissement onvermijdelijk geworden doordat de bedrijfsonderdelen vanwege de recente doorstart niet in aanmerking lijken te komen voor de steunregeling NOW3.

"De bewindvoerder en het management achten de kans klein tot uitgesloten dat een beroep op de NOW3-regeling zal worden gehonoreerd", zo staat in de faillissementsaanvraag.

Doorstart
Lees ook:
Doorstart Nederlandse tak moederbedrijf Steps, Miss Etam en Promiss

Winkels blijven open

Een woordvoerder van het moederbedrijf zegt dat de winkelonderdelen Miss Etam en Steps gewoon open blijven. Er komt een nieuw bedrijfsmodel bij de inkoop van kleding. Dat kan ook zonder distributiecentrum en het centrale servicekantoor. De aanvoer van goederen zal door een externe logistieke partij worden afgehandeld.

Alle 365 werknemers van de winkelorganisatie van NXT Fashion hebben nog voor de kerst hun salaris over december ontvangen, aldus een verklaring.

Overname

NXT Fashion is in handen van investeerder en ondernemer Martijn Rozenboom. Hij nam eind augustus Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps over van de Nederlandse tak van het failliete FNG. 

Claudia Sträter en Expresso werden doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Vakbond AVV klaagt al langere tijd over 'bedrijvendokter' Rozenboom. Volgens AVV lapt hij namelijk bepaalde afspraken en ook de wet aan zijn laars bij de reorganisatie van Miss Etam en Steps.

 

'Aanwijzingen
Lees ook:
'Aanwijzingen voor witwassen bij moederbedrijf Miss Etam en Steps'