Ga naar de inhoud
Dit jaar al 84 miljard rijker

Elon Musk haalt nu ook Bill Gates in op lijst allerrijksten

Elon Musk eerder dit jaar bij de geslaagde lancering van een SpaceX Falcon 9 raket. Beeld © Getty

Elon Musk, de grote man achter Tesla, is nu ook rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates. Daarmee heeft Musk alleen nog topman Jeff Bezos van Amazon voor zich op de lijst van rijkste personen ter wereld.

De oprichter van Tesla was al heel rijk aan het begin van dit jaar. Musk had toen zo'n 28 miljard dollar. Nu is daar een slordige 100 miljard dollar (84 miljard euro) bij gekomen en bezit hij 127,9 miljard dollar.

Musk heeft circa 20 procent van de aandelen van elektrische autoproducent Tesla en hij profiteert volop van de koersexplosie van het aandeel sinds januari.

Jeff
Lees ook:
Jeff Bezos moet 21 miljoen per dag uitgeven als hij zijn geld wil opmaken

Koers Tesla verzesvoudigde

Begin dit jaar kostte een aandeel Tesla namelijk nog 83,67 dollar en gisteravond was de koers van Tesla gestegen tot 521,49 dollar. Dat is meer dan een verzesvoudiging.

Musk heeft ook nog een belang in ruimtevaartbedrijf SpaceX. Zo'n 75 procent van Musks netto vermogen bestaat uit Tesla-aandelen, die ongeveer vier keer zoveel waard zijn dan zijn aandelen in ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Van plek 35 naar 2

Musk is bezig met een enorme opmars op de lijst van superrijken. Begin dit jaar stond hij nog op de 35ste plek. Vorige week passeerde hij Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook. Daardoor werd Musk de nummer drie van de wereld.

Inmiddels moet hij alleen nog maar Jeff Bezos, de topman en oprichter van Amazon, voor zich dulden. Bezos bezit nu circa 180 miljard dollar, ruim 40 procent meer dan Musk.

Als Bezos al zijn geld zou willen opmaken, moet hij enorm zijn best doen. Om aan het eind van zijn leven een lege portemonnee te hebben, moet hij zo'n 21 miljoen euro per dag uitgeven.

Bonus
Lees ook:
Bonus van bijna 700 miljoen euro voor Elon Musk bij Tesla

Gates

Het is de tweede keer in acht jaar dat de puissant rijke techondernemer en filantroop Bill Gates lager dan de tweede plaats staat op de Bloomberg-ranglijst.

Gates stond jarenlang bovenaan de lijst, tot Amazon-oprichter Jeff Bezos in 2017 een groter fortuin vergaarde.

Het fortuin van Gates van 127,7 miljard dollar zou nog veel groter zijn als hij en zijn echtgenote Melinda niet veel doneerden aan goede doelen. Sinds 2006 hebben zij meer dan 27 miljard dollar in de Bill & Melinda Gates Foundation gestoken.

Waarom de auto-industrie juist nu met spanning naar Elon Musk kijkt

03:25