Zweedse investeerder

Koers KPN schiet omhoog na nieuwe overnamegeruchten

12 november 2020 16:01 Aangepast: 12 november 2020 16:05
Beeld © ANP

De Zweedse investeerder EQT zou KPN benaderd hebben voor een overname, dat meldt persbureau Bloomberg. Het gerucht stuwt direct de beurswaarde van het bedrijf flink op.

Door het bericht schoot de koers van KPN zo'n 8 procent omhoog op de beurs in Amsterdam.

Deal or no deal

Er gaan al langer geruchten dat de Zweden geïnteresseerd zijn in KPN. De investeerder en het telecombedrijf zelf weigeren commentaar te geven. "Wij gaan niet in op geruchten uit de markt", zegt een woordvoerder van KPN.

Volgens de ingewijden van Bloomberg is ook nog niet duidelijk of gesprekken tussen de twee partijen tot een deal kunnen leiden.

Premie bij overname

Beurscommentator Durk Veenstra: "We weten al sinds 12 oktober dat EQT interesse zou hebben in KPN. Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat zelfs meerdere partijen interesse zouden hebben."

De koersplus die KPN nu boekt in de AEX, van 7 à 8 procent, doet hem niet zoveel. "Een overname leidt tot een premie van 25 tot 30 procent, heel andere getallen dan dit. Dan zou het aandeel op 3 euro uit moeten komen."

Onrust

En, zegt hij, EQT kan wel bieden op KPN, maar kan het er ook iets aan verdienen? "KPN is al jaren bezig met kosten besparen, dat kan ook maar tot op zekere hoogte. Ik ben benieuwd welke trucs ze uit de kast zouden trekken."

Voorlopig zal de onrust onder het personeel nog wel even aanhouden, denkt hij; een overname door private equity is niet per se goed nieuws. Denk bijvoorbeeld aan het debacle dat zich afspeelde bij de HEMA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van