Ga naar de inhoud
Profijt van corona

Takeaway-topmannen verzilveren 7 miljoen euro aan aandelen

Bestuurders Wissink (links) en Gerbig (rechts) strijken ruim 7 miljoen euro op. Beeld © ANP

Bestuurders Brent Wissink en Jörg Gerbig van maaltijdenbezorger Just Eat Takeaway hebben onlangs samen voor ruim 7 miljoen euro aan aandelen verzilverd. De linker- en rechterhand van oprichter Jitse Groen profiteren van de koersstijging die het bedrijf dankt aan corona.

De miljoenenregen rond Wissink en Gerbig blijkt uit recente meldingen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de meldingen verkocht chief financial officer Wissink op 16 oktober 35.000 aandelen tegen een koers van 109,14 euro. Dat bracht hem ruim 3,8 miljoen euro in het laatje.

Miljoenenregen

De verkopen door chief commercial officer Gerbig waren iets minder goed getimed. Afgelopen maandag verkocht hij 30.000 aandelen, tegen een koers van 97,93 euro. Opbrengst: ruim 2,9 miljoen euro.

Daarnaast verzilverde de Duitse bestuurder een pluk van 4.697 opties, met een winst van nog eens bijna 350.000 euro. Zijn twee transacties zijn goed voor bijna 3,3 miljoen euro.

Aandeelhouders
Lees ook:
Aandeelhouders Takeaway gunnen ceo overnameprooi Grubhub beloning niet

Zowel Wissink als Gerbig verkochten sinds de beursgang van de maaltijdbezorger in 2016 al herhaaldelijk flinke aandeelpakketten.

Aandelenbezit

Na de huidige miljoenenverkoop bezitten de bestuurders overigens nog flinke belangen in het bedrijf. Gerbig heeft nog 310.000 aandelen Just Eat Takeaway over. Tegen de huidige koers is dat pakket zo'n 32 miljoen euro waard. Wissink bezit nog ruim 115.000 aandelen, met een huidige waarde van zo'n 12 miljoen euro.

Daarnaast hebben beide bestuurders nog een flinke pluk opties en voorwaardelijk toegekende aandelen.

Geprofiteerd van corona

Just Eat Takeaway heeft niet te lijden gehad van de coronacrisis. Sterker nog, het aandeel van de maaltijdenbezorger heeft er - met uitzondering van een korte koersval in maart - juist van geprofiteerd.

Tot februari zweefde de koers maandenlang tussen de 80 en 90 euro. In maart zakte die tijdelijk weg, tot onder de 63 euro. Maar al vrij snel herstelde het aandeel, tot het huidige niveau van 103 euro.

Uit de presentatie van de resultaten in het derde kwartaal bleek dat meer mensen als gevolg van de coronacrisis eten thuis laten bezorgen.

Corona
Lees ook:
Corona stuwt bestellingen maaltijdbezorger Just Eat Takeaway