Beursgang

Boyband-aandeel schiet met 90% omhoog op eerste handelsdag

15 oktober 2020 12:39 Aangepast: 15 oktober 2020 18:38
Beeld © ANP

Big Hit Entertainment, het bedrijf achter de Zuid-Koreaanse boyband BTS, heeft een succesvol beursdebuut gemaakt. Op de eerste handelsdag verdubbelde de koers bijna.

Zeven artiesten, die zingen onder een naam: BTS is een van de meest populaire (en best verdienende boybands) van dit moment. Het is ook de melkkoe van het beursbedrijf erachter.

Big Hit Entertainment ging voor (omgerekend) zo'n 100 euro per aandeel naar de beurs. Aan het einde van de handelsdag was dat bijna 200 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Analisten waarschuwden eerder

Beleggen in boybands: ongekend populair, maar 'heel risicovol'

Wat is dat K-pop?

Letterlijk: Koreaanse pop. Een muziekgenre uit Zuid-Korea dat bestaat uit een mix van verschillende stijlen. Denk aan bijvoorbeeld hiphop- en popmuziek. De internationale doorbraak van K-pop is te danken aan rapper Psy. In 2012 had hij een grote hit met Gangnam Style.

Op dit moment verovert boyband BTS wereldwijd de hitlijsten. Ze staan zelfs op nummer 1 in de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse muzieklijst. 

'Te duur'

Analist Daniel Yoo zegt tegen zakenzender CNBC dat het enthousiasme van beleggers laat zien dat de entertainmentsector van Zuid-Korea nu wereldwijd geliefd is. Alleen waarschuwt hij ook: "De huidige waardering is mogelijk veel te hoog." Ook zou het bedrijf veel te afhankelijk zijn van de boyband.

Daar is Corné van Zeijl het mee eens. De analist van Actiam zei eerder al tegen RTL Z dat de waardering veel te hoog lag. Het muziekbedrijf maakte vorig jaar nog geen 80 miljoen euro winst, maar is miljarden waard. Zo’n 8 miljard euro daarvan komt door de koersstijging van vandaag.

Om dat in perspectief te plaatsen: dat is evenveel als het Nederlandse Aegon en twee keer de beurswaarde van ABN Amro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van