'365 miljoen euro waard'

'Playboy gaat naar de beurs door fusie met ander bedrijf'

24 september 2020 10:18 Aangepast: 24 september 2020 14:26
Beeld © Getty

Playboy staat op het punt om naar de beurs te gaan. Dat zal gebeuren via een fusie met een bestaand beursgenoteerd bedrijf.

Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Inclusief schulden die mee worden genomen in de transactie zou de waarde van Playboy 425 miljoen dollar (365 miljoen euro) bedragen.

De beursgang zal plaatsvinden via een samengaan met Mountain Crest Acquisition Corp (MCAO), aldus Reuters. Dat bedrijf heeft al een beursnotering.

Een aankondiging van Playboy volgt mogelijk al voor het eind van de maand. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Playboy verdwijnt uit de Amerikaanse schappen

Speciale fusiepartner

MCAO is een zogeheten special purpose acquisition company (Spac). Dat zijn beursfondsen die geld ophalen bij beleggers, zonder dat er al een bestemming is voor dat geld. Als het geld binnen is, dan wordt er gezocht naar een overnamedoelwit.

Voor bedrijven kan het aantrekkelijk zijn om door een fusie met, of een overname door zo'n Spac naar de beurs te gaan. Daar is namelijk minder tijd mee gemoeid dan met een traditionele beursgang. Verder hoef je maar met één (potentiële) belegger te overleggen. Bij een gewone beursgang wordt altijd gesproken met veel verschillende beleggers.

MCAO is nog met beleggers in gesprek om rond de 100 miljoen dollar bij te dragen aan de overname.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hugh Hefner bouwde zakenimperium op seksuele revolutie

Al eerder op de beurs

Playboy was al eerder aan de beurs genoteerd. In 2011 werd het daar weer vanaf gehaald door Hugh Hefner, die in 1953 was begonnen met het bedrijf.

De laatste jaren lijdt Playboy onder de opkomst van sekssites. Dit voorjaar verdween het blad uit de schappen in de VS. Het blad werd sinds vorig jaar slechts per kwartaal uitgebracht omdat de verkoop de afgelopen jaren hard achteruit ging. In Nederland is het tijdschrijft nog wel te koop.

Nadruk op online

De nadruk bij Playboy ligt nu op online, met artikelen over verschillende onderwerpen en uiteraard naakte vrouwen. De naam Playboy is nog altijd geld waard, onder meer voor merchandising.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Temptation Island-verleidster schittert op cover Playboy

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van