Coronacrisis

Lufthansa snijdt verder in personeel en houdt vliegtuigen aan de grond

21 september 2020 20:29 Aangepast: 21 september 2020 20:34

Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan meer banen verloren dan gedacht. Vorige maand meldde het bedrijf nog 22.000 banen te schrappen, maar het komt nu terug van die prognose: een verdere reorganisatie is nodig. Ook houdt het bedrijf extra toestellen aan de grond.

De luchtvaartsector herstelt minder goed dan in de zomer was verwacht. Daarom zijn extra bezuinigingen nodig, maakte het bedrijf maandag bekend. Zo wil het naar een 'gestroomlijnde managersstructuur' toe. Eén op de vijf managers verliest daardoor zijn baan.

Lufthansa gaat in gesprek met de vakbonden over een nieuwe reorganisatie. "De verwachting dat in het vierde kwartaal ongeveer de helft van de capaciteit van het vierde kwartaal van 2019 nodig was, is zwaar overschat. We gaan nu uit van 20 tot 30 procent", aldus het bestuur van Lufthansa. De inzet van toestellen wordt teruggebracht met 150, vijftig minder dan eerder gepland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lufthansa lijdt 1,5 miljard verlies, bijna 700.000 euro per uur

De vliegtuigen die nu aan de grond staan, kosten het bedrijf al handenvol geld. De kosten van de aan de grond staande vloot lopen op tot rond de 1,1 miljard euro in het derde kwartaal van 2020, maakte het bedrijf vandaag bekend.

Hoewel het bedrijf negen miljard euro noodsteun kreeg van de overheid, is al het vet op de botten weg. Lufthansa leed in de maanden april, mei en juni een verlies van 1,5 miljard euro. Omgerekend komt dat neer op 683.608 euro verlies per uur. In die periode daalde de omzet met 80 procent van 9,5 miljard naar 1,9 miljard

Lege vliegtuigen

Het aantal vluchten zakte met 94 procent in tot ruim 18.000. En in plaats van bijna 40 miljoen passagiers bracht Lufthansa 1,7 miljoen mensen naar hun bestemming, een daling van 96 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019.

In de zomer ging het iets beter, zeggen de bestuurders van het bedrijf. Maar het zomerseizoen komt tot een einde, waardoor het aantal boekingen weer afneemt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van