Gevlei bij Trump

'ByteDance wil TikTok in VS naar de beurs brengen'

18 september 2020 10:19 Aangepast: 18 september 2020 13:05
In de VS zitten 100 miljoen mensen op TikTok. Beeld © Getty

Om de Amerikaanse president Trump gunstig te stemmen over de voorgenomen deal met Oracle, overweegt TikTok-eigenaar ByteDance om TikTok in de VS naar de beurs te brengen.

Dat schrijft de Financial Times (FT). Daarbij zouden de beurzen van China en Hongkong dus gepasseerd worden. Eerder had Bytedance nog plannen voor een beursgang in Shanghai in China of in Hongkong.

De beursgang in de VS zou moeten plaatsvinden na afronding van de deal met Oracle. Volgens één bron van de FT zou dat binnen een jaar kunnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TikTok-deal met Oracle lijkt niet goed genoeg voor Trump

Deal onder vuur

TikTok ligt onder vuur in de VS. President Trump is bang dat de data van Amerikaanse gebruikers van de populaire videoapp belanden bij de Chinese overheid.

De president eist dat de Amerikaanse activiteiten van de app uiterlijk op 20 september worden verkocht aan een bedrijf in de VS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'ByteDance kan niet groeien zonder TikTok'

Oplossingen zoeken

ByteDance, de Chinese eigenaar van TikTok, wringt zich in allerlei bochten om het verbod te voorkomen. Als oplossing is een overname bedacht door het Amerikaanse Oracle. Dat bedrijf kan dan de gegevens van Amerikaanse gebruikers beheren en opslaan op servers in de VS.

Behalve Oracle krijgt ook de Amerikaanse supermarktketen Walmart een belang van 20 procent in TikTok, de rest van de aandelen zou bij ByteDance blijven.

Trump houdt echter zijn twijfels. Ondertussen dringt de tijd, komende zondag loopt de deadline van Trump af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van