Recordhoeveelheden opties

'Softbank op 4 miljard winst door speculatie met techaandelen'

07 september 2020 11:03 Aangepast: 07 september 2020 11:45
Oprichter Masayoshi Son van Softbank. Beeld © Getty

De grote Japanse techinvesteerder Softbank zit door te speculeren met opties op techbedrijven op een papieren winst van zo'n 4 miljard dollar (3,4 miljard euro).

Dat schrijft de Financial Times (FT). Topman en oprichter Masayoshi Son zou de afgelopen weken de koersen van techbedrijven hebben opgestuwd door op grote schaal call-opties te kopen.

Dat zijn financiële instrumenten waarmee je het recht koopt om op een bepaald moment in de toekomst voor een vooraf afgesproken prijs aandelen te kopen. Als de aandelenkoers vervolgens stijgt, dan stijgt de koers van zo'n optie relatief meer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo werd Softbank de giga-investeerder achter Uber, Alibaba en WeWork

Flinke koerswinst

Door die acties van Mayasoshi Son is Softbank in de ogen van sommige beleggers wat meer gaan lijken op een hedgefonds. Dat is een investeringsbedrijf dat met geleend geld belegt. Daarbij worden geregeld flinke risico's genomen.

Afgelopen vrijdag daalden de koersen van veel techaandelen in de VS. Vandaag is Wall Street gesloten, maar op de beurs van Tokio daalde de koers van Softbank vanochtend ruim 7 procent. Desondanks staat het aandeel voor het jaar tot nu toe nog altijd op een winst van bijna 24 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van