Ga naar de inhoud
Profiteert van koersstijgingen

Elon Musk knalt top vier van allerrijksten ter wereld in

Elon Musk

Coronacrisis of niet, Teslabaas Elon Musk wordt met de dag rijker. Hij profiteerde de afgelopen tijd van de enorme koersstijgingen van Tesla. Daarmee passeert hij de Franse superrijke Bernard Arnault. Die merkt juist wel de gevolgen van de coronacrisis.

Van de ene op de andere dag 6,5 miljard euro rijker. Elon Musk zal er bijna niet meer vreemd van opkijken. Maar deze week maakt hij daar misschien wel een uitzondering voor. Musk schoof namelijk een plaatsje op in de rijkenlijst van zakenblad Bloomberg.

Het brons is in zicht voor Musk

Doordat het aandeel Tesla maandag met 11 procent omhoog sprong, groeide het vermogen van Musk zo hard, dat hij doorschoof naar plek vier. En de top drie heeft hij in het vizier.

Musk heeft inmiddels een geschat vermogen van omgerekend bijna 76 miljard euro. Dat is 'slechts' 7,5 miljard euro minder dan Facebookbaas Mark Zuckerberg. Musk heeft dus nog maar een paar goede weken nodig om het brons te pakken.

Als we naar de koersontwikkeling van Tesla van dit jaar kijken, lijkt het een kwestie van tijd. De waarde van Tesla is sinds 1 januari meer dan verviervoudigd. De fabrikant van elektrische auto’s lijkt dan ook immuun voor de economische malaise door corona.

Franse luxetycoon 'hard geraakt'

Voor Bernard Arnault, de luxetycoon achter Louis Vuitton Moët Hennessy, is dat anders. Die zich dit jaar zijn vermogen slinken. Onder meer omdat veel luxewinkels wereldwijd maandenlang hun deuren moesten sluiten.

Daardoor slonk het vermogen van Arnault dit jaar al met ruim 18 miljard euro. Medelijden is onnodig, want de Fransman zwemt met een vermogen van ruim 70 miljard euro. Daarmee is hij nog altijd de rijkste Europeaan.

India klopt op de deur

Arnault heeft zijn vierde plek in de lijst dus af moeten staan aan Musk. Maar de kans is groot dat hij ook zijn huidige plek vijf snel kwijt is. De Indiase superrijke Mukesh Ambani staat nog maar drie miljard euro achter hem en zijn vermogen stijgt snel.

Ambani werd zo rijk door zijn conglomeraat Reliance Industries. Dat bedrijf werd groot met olie en chemie, maar verlegt zijn focus steeds meer naar (online) retail en telecom. Eerder dit jaar stopte Facebook nog miljarden in het bedrijf.

Jeff Bezos onverslaanbaar

De rijkenlijst van Bloomberg wordt nog altijd aangevoerd door Amazontopman Jeff Bezos. Met een vermogen van ruim 163 miljard euro staat hij ver weg van nummer twee Bill Gates. De Microsoftoprichter heeft nu een geschat vermogen van 101,5 miljard euro.

Bezos zag zijn spaarpot sinds het begin van het jaar bijna verdubbelen. Ook hij profiteert van corona, omdat er veel meer online geshopt wordt.