Ga naar de inhoud
Corona en overnames helpen handje

Just Eat Takeaway ziet omzet 'indrukwekkend' groeien

Een bezorger van Takeaway.com in Lissabon. Beeld © Getty

De omzet van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is in de eerste zes maanden van dit jaar flink gegroeid tot meer dan een miljard. Toch blijft het bedrijf steken in de rode cijfers. Dat komt onder meer door de hoge advieskosten voor de overnames die het bedrijf doet.

De omzet groeide met 44 procent. Dat kwam doordat er meer nieuwe restaurants werden toegevoegd aan het platform en er meer bestellingen werden gedaan door klanten.

Volgens ceo Jitse Groen doen vooral Duitsland, Canada, Engeland , Brazilië Australië en Nederland het goed.

Positief verhaal

"Dit is echt wel een positief verhaal", zegt Jim Tehupuring, analist bij 1Vermogensbeheer. "De cijfers zijn indrukwekkend."

Just Eat Takeaway is zo'n bedrijf dat juist profiteert van de coronacrisis. "Ze zijn ook volledig gefocussed op expansie", zegt Tehupuring. Het bedrijf heeft recent onder meer branchegenoot Grubhub overgenomen en kocht eerder Just Eat en de Duitse tak van Delivery Hero.

Takeaway
Lees ook:
Takeaway koopt Grubhub: slag om bestelmarkt VS gaat nieuwe ronde in

Veel orders

Die expansiedrift zie je terug in de cijfers met een omzet van meer dan een miljard euro. "Het aantal orders is extreem gegroeid met 32 procent", aldus Tehupuring.

Maar de kosten van het bedrijf stijgen dus ook. Onder meer door de personeelskosten, omdat er meer mensen in dienst kwamen. Ook stegen de kosten, die komen kijken bij de overnames.

Just
Lees ook:
Just Eat Takeaway haalt 700 miljoen op, mede voor overnames