Beursgang

'Airbnb eind dit jaar naar de beurs'

11 augustus 2020 19:14

Woningverhuurwebsite Airbnb gaat eind dit jaar naar de Amerikaanse beurs. Ondanks de coronacrisis. Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder The Wall Street Journal.

Deze maand zal het bedrijf een aanvraag doen bij de beurswaakhond, de SEC. Aan het einde van het jaar zal het aandeel dan verhandeld worden. Zakenbank Morgen Stanley moet de beursgang begeleiden, aldus de krant.

Airbnb wil al een tijd naar de beurs, maar het leek de beursgang vanwege de coronacrisis uit te stellen. Topman Brian Chesky gaf eerder aan dat hij in maart de aanvraag wilde doen, maar toen werd de wereldwijde reiswereld hard geraakt door de coronamaatregelen.

Ravijn

Op dat moment had Airbnb voor 1 miljard dollar aan annuleringen van reizigers. "Het voelde alsof alles in het bedrijf kapot ging. We staarden als sector in een ravijn en wisten niet of en wanneer we ons zouden herstellen", aldus de topman.

Hij was een maand geleden nog zeer voorzichtig. "We herstellen ons sneller dan gedacht, maar ik wil geen valse hoop koesteren. De markt lijkt weer vooruit te gaan, maar er zou een tweede dip kunnen komen."

Waarom Airbnb nu wel de stap naar de beurs aandurft, is niet bekend. Het bedrijf wil niet reageren op het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld
Boekingen Airbnb lijkt aan te trekken

'Airbnb-boekingen in Nederland alweer op 80% ten opzichte van vorig jaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van