Na gesprekken met Trump

Microsoft wil voor 15 september TikTok in de VS kopen

03 augustus 2020 09:26 Aangepast: 04 augustus 2020 07:19
Amerikaanse influencers op TikTok. Beeld © Getty

Microsoft wil doorgaan met gesprekken met Bytedance, de Chinese eigenaar van de populaire app TikTok, om de activiteiten in de VS te kopen. Microsoft wil de deal voor 15 september rond hebben.

In een verklaring zegt Microsoft met de Amerikaanse overheid te willen samenwerken om tot een overname van TikTok te komen. Het zou gaan om de koop van de activiteiten van TikTok in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Eerder zei president Donald Trump van de VS dat hij niet wilde dat Microsoft TikTok zou kopen. Een gesprek tussen Microsoft-ceo Satya Nadella en Trump heeft de lucht blijkbaar geklaard.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Trump wil populaire app TikTok verbieden in de Verenigde Staten

15 september

Microsoft zegt dat het uiterlijk 15 september de overnamegesprekken met Bytedance, de Chinese eigenaar van TikTok, wil hebben afgerond.

ByteDance kocht drie jaar geleden Musical.ly en wijzigde de naam in TikTok. Met de app kun je filmpjes maken, bijvoorbeeld als je een liedje zingt, en dat online zetten. TikTok is vooral populair onder kinderen en jongeren.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

TikTok stopt met stiekem kopiëren klembord iOS-gebruikers

'Data in Chinese handen'

TikTok ligt onder vuur van Trump. Volgens hem is de app een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance veel data over Amerikaanse burgers krijgt.

Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid. In China kunnen binnenlandse bedrijven wettelijk worden gedwongen gegevens van hun gebruikers aan de overheid te overhandigen.

'Gegevens blijven in VS'

Nadella heeft nu aan Trump toegezegd dat alle gegevens van Amerikaanse gebruikers naar de VS worden verplaatst en daar ook blijven, als de deal doorgaat.

Mogelijk kunnen andere Amerikaanse beleggers een minderheidsbelang in TikTok kopen, aldus Microsoft.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van