Kostenbesparingen

Arcadis komt coronacrisis nog goed door: omzet en winst bijna gelijk

28 juli 2020 08:58 Aangepast: 28 juli 2020 09:21
Ondanks dalen omzet en resultaat bij Arcadis maar licht. Beeld © ANP

Ingenieursbureau Arcadis heeft in het tweede kwartaal niet slecht gedaan. Ondanks het coronavirus daalden de omzet en het resultaat vóór aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen maar licht.

In de maanden april tot en met mei daalde de autonome omzet (zonder te kijken naar overnames en verkopen) met 3 procent tot 628 miljoen euro. De winst vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijving goodwill en herstructureringskosten daalde met 1 procent tot 49 miljoen euro.

Het bedrijf zegt met kostenbesparingen de daling van de omzet deels te hebben opgevangen. Beleggers zijn enthousiast: de koers van Arcadis staat na 20 minuten handelen 17 procent hoger.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Arcadis, Heijmans en Accell keren toch geen dividend uit om corona

Eerste halfjaar

Over het eerste halfjaar gemeten steeg de omzet met 1 procent tot een kleine 1,3 miljard. De nettowinst vóór aftrek van rente, belastingen, amortisatie goodwill en bijzondere lasten daalde met 1 miljoen euro tot 97 miljoen euro.

Onderaan de streep steeg de nettowinst over hde eerste zes maanden van 37 miljoen euro tot 62 miljoen euro. Dat komt echter door bijzondere posten, zoals een waardedaling van de koers van de Braziliaanse real.

Meevaller in Brazilië

Arcadis stopte namelijk vorig jaar met een probleemproject in Brazilië voor duurzaam gas. Daarvoor werden toen garanties gegeven, maar door de lagere koers van de real valt het bedrag omgerekend in euro's lager uit.  

Het bestuur durft het niet aan een prognose voor heel 2020 te geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van