In vier maanden tijd

Superbelegger Warren Buffett (90) verdient 40 miljard met Apple

17 juli 2020 09:55 Aangepast: 17 juli 2020 10:31
Warren Buffet (bijna 90) en rechterhand Charlie Munger (96,5) scoren met hun belegging in techreus Apple. Beeld © AP

Beursgoeroes Warren Buffett (90) en Charlie Munger (96) profiteren met beleggingsvehikel Berkshire Hathaway van hun grote belang in techbedrijf Apple. Sinds het dieptepunt in maart steeg de koers met maar liefst 72 procent. Dat leverde een - papieren - winst op van maar liefst 40 miljard dollar.

Je bent nooit te oud om prima geld te verdienen op de beurs. Dat bewijst Warren Buffett, die over ruim een maand 90 wordt. Samen met zijn rechterhand Charlie Munger, die de respectabele leeftijd heeft van 96, runt hij beleggingsvehikel Berkshire Hathaway.

Buffett is de grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway. Op de lijst met rijkste mensen ter wereld staat hij vijfde, met een vermogen van zo'n 72 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Nederlaag Commissie: EU-rechter haalt streep door naheffing 13 miljard voor Apple

Van techhater naar techlover

Jarenlang moest Buffett niets hebben van techaandelen, maar sinds een tijdje is hij om en dat legt hem (en de andere aandeelhouders van het beursgenoteerde Berkshire Hathaway) geen windeieren.

Berkshire Hathaway is de op één na grootste aandeelhouder van Apple en die aandelen zijn goed voor maar liefst zo'n 40 procent van zijn hele aandelenportefeuille. Je moet je belangen altijd spreiden, om het risico te verkleinen, maar de inzet van Buffett en Munger op Apple betaalt zich uit.

+72 procent in vier maanden

Sinds 22 maart, toen de koers van Apple op het dieptepunt van dit jaar stond, steeg de koers met maar liefst 72 procent. Omdat Berkshire Hathaway zo'n groot belang heeft, leverde dat een koerswinst van 40 miljard dollar op, in vier maanden tijd.

Apple versloeg sinds eind maart alle grote tech-aandelen, die het al veel beter deden dan de beurs als geheel. 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Deze Apple-producten zag je nooit in de winkel

Alleen Amazon doet het beter

Gemeten over heel 2020 steeg de koers van Apple met 32 procent, dat is ook beter dan de meeste tech-aandelen. De brede Amerikaanse S&P 500-index staat rond het niveau van eind december.

Alleen Amazon deed het dit jaar nóg beter dan Apple, met een koerswinst van maar liefst 62 procent. Ook daarin heeft Berkshire Hathaway aandelen, al is dat belang, dat zo'n 1,6 miljard dollar waard is, wel een stuk kleiner.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van