Winstwaarschuwing

Bouwer BAM waarschuwt: verlies van 130 tot 150 miljoen in eerste halfjaar

02 juli 2020 09:58 Aangepast: 02 juli 2020 10:00
BAM heeft weer eens slecht nieuws voor beleggers. Beeld © BAM

BAM geeft een winstwaarschuwing. Het bouwbedrijf denkt in het eerste halfjaar een verlies van 130 tot 150 miljoen euro te lijden. Dat komt mede door aanhoudende verliezen bij de bouwactiviteiten buiten Europa. Die tak wordt afgebouwd.

Het zit op meerdere terreinen tegen voor BAM. Zo wordt het bedrijf geraakt door de coronacrisis waardoor sommige bouwplaatsen op slot gingen. Verder zijn er aanhoudende verliezen bij BAM International, dat buiten Europa actief is.

Ook de schikking die BAM moest treffen voor het instorten van het stadsarchief in Keulen bij de bouw van een metrolijn telt mee. Daarvoor zette het bedrijf 40 miljoen euro opzij in de jaarrekening voor 2020.

Koers onderuit

Alles bij elkaar zal BAM daardoor in het eerste halfjaar een operationeel verlies vóór belastingen van tussen de 130 en 150 miljoen euro lijden. Voor de precieze cijfers is het wachten tot de publicatie van de halfjaarcijfers, op 20 augustus.

Beleggers schrikken van het verwachte verlies. De koers van BAM keldert zo'n 11 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

BAM schikt voor 200 miljoen in metrodebacle Keulen

BAM International

BAM International zal in de eerste jaarhelft een verlies lijden van circa 60 miljoen euro. Het onderdeel is al langer een zorgenkindje. Zo werd daar vorig jaar een verlies van 21,4 miljoen euro geleden. Daarmee trok dit onderdeel, dat in 2019 goed was voor slechts 3 procent van de omzet, het totale resultaat flink omlaag.

Dat onderdeel, dat onder meer bouwt in Canada, Indonesië en de Golfregio, wordt nu afgebouwd. Er worden geen nieuwe opdrachten meer aangenomen. 

Tweede halfjaar

BAM waarschuwt dat de coronacrisis ook impact zal hebben op de tweede jaarhelft. Volgens de onderneming zullen de prestaties in de lopende jaarhelft wel verbeteren ten opzichte van de afgelopen zes maanden. Zo worden er kosten bespaard. 

Het draait al jaren niet lekker bij BAM, zo kwam het medio vorig jaar ook al met een winstwaarchuwing en dat was zeker niet de eerste.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van