Zestien laadstations

FastNed betaalt bijna 2 miljoen voor overname concurrent

01 juli 2020 19:36 Aangepast: 01 juli 2020 19:39
Fastned opende onlangs het 100e en 101e laadstation. Beeld © Fastned

Snellaadbedrijf Fastned neemt concurrent MisterGreen over. Het bedrijf betaald 1,98 miljoen euro voor de aandelen en krijg er zo de rechten op zestien snellaadstations bij.

Het gaat onder meer om laadstations langs de snelwegen A1, A2, A4, A12 en A27.

"De locaties die veelal zijn gelegen in de Randstad vormen een goede aanvulling op het netwerk van Fastned. We zijn voornemens om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen. Dit is van belang gezien het groeiend aantal volledig elektrische auto's in Nederland," zo stelt het bedrijf.

Aandelen

De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned. Over een jaar, op 1 juli 2021, volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fastned wil alweer geld lenen, maar balans is al slecht

FastNed is sinds juni 2019 op de Euronext genoteerd, het bedrijf hoopte zo makkelijker nieuw vermogen op te halen. In april telde het bedrijf 114 laadstations.

In 2018 was de zogenaamde operationale EBITDA (onderliggende bedrijfs EBITDA exclusief uitbreidingskosten) -1,2 miljoen euro. In 2019 lag dit op 0,5 miljoen euro, onder meer omdat er meer elektrisch gereden en dus geladen werd. 

Investeringen

De omzet uit het laden groeide met 178 procent. De winst wordt tot nu toe in uitbreiding geïnvesteerd. 3,3 miljoen euro was de EBITDA inclusief uitbreidingskosten. 

De coronacrisis en het vele thuiswerken gooit echter wel roet in het eten. Sinds half maart van dit jaar is een ongeveer 70 procent lagere dagelijkse afzet te zien in vergelijking met februari. De cijfers van 2020 zullen dus de stijgende lijn niet helemaal door kunnen trekken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fastned geeft toch geen nieuwe aandelen uit, maar gaat wel naar de beurs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van