Ga naar de inhoud
Beurs

NN in vizier van activistische belegger Elliott: 'Koers kan 80 procent hoger'

Beeld © Hollandse Hoogte

Verzekeraar NN zit in het vizier van activistische belegger Elliott Management dat eerder AkzoNobel onder vuur nam. Volgens Elliott, van investeerder Paul Singer, moet NN het beleid wijzigen. Als dat gebeurt, zou de koers met 80 procent kunnen stijgen.

Singer heeft grote plannen met NN. Hij heeft 3 procent van de aandelen en hij probeert het bestuur onder druk te zetten om maatregelen te nemen die de waarde en daarmee de beurskoers fors kunnen opstuwen. Volgens Singer kan de koers in de komende jaren met minstens 80 procent stijgen.

Dat schrijft Singer op de site The time is now for NN Group, een site die speciaal voor dit doel in het leven is geroepen. 

Vandaag is NN in de AEX de grootste stijger, met een winst van 7 procent. De koers ligt echter nog zo'n 9 procent onder het niveau van begin dit jaar. 

Verzekeraars
Zie ook:
Verzekeraars NN, ASR en Aegon schorten dividend op om coronacrisis

Onderwaardering

In Singer's ogen doet de top van NN te weinig om de onderwaardering, die er in zijn ogen is, tegen te gaan. Ook zouden beleggers een volkomen verkeerd beeld hebben van het bedrijf.

Op 24 juni, als NN zijn jaarlijkse beleggersdag houdt, kan de verzekeraar mooi met plannen komen, vindt Singer. NN moet volgens hem in de kosten snijden, geld steken in riskantere beleggingen en niet-kernactiviteiten verkopen, om de waarde die er in het bedrijf zit tot uiting te laten komen.

Paar keer gesproken

Singer heeft al sinds februari een belang in NN Group. Er is in de tussentijd een paar keer gesproken met NN, maar dat heeft kennelijk tot niets geleid, zegt RTL Z-beurscommentatro Durk Veenstra.

Hij wijst erop dat Singer met zijn Elliott Management waarschijnlijk rond de 35 euro heeft betaald voor de aandelen NN die hij nu heeft. Hij staat dus nog op verlies. 

Deze
Zie ook: Dit is Paul Singer van Elliott
Deze 'aasgier' heeft AkzoNobel in het vizier

NN: goed gepositioneerd

NN zegt in een verklaring kennis te nemen van de publicatie van Elliott en zegt waarde te hechten aan de inbreng van aandeelhouders.

NN zegt goed gepositioneerd te zijn om meer waarde te creëren door verder te bouwen op zijn sterke punten, zoals klantgerichtheid, sterke uitvoering en financiële discipline.

AkzoNobel

Elliott geldt als een van de meest activistische beleggers ter wereld. In het verleden roerde de investeerder zich onder meer bij AkzoNobel. Elliott drong bij het verfbedrijf aan op een overname door de Amerikaanse concurrent PPG Industries.

AkzoNobel bood hier weerstand tegen en de overname van PPG ging niet door.