Beurs

Aandeel Tesla sluit op hoogste stand ooit

09 juni 2020 08:13
Chinese klanten bij een in Shanghai gebouwd Model 3 van Tesla. Beeld © EPA

Nog nooit was Tesla zoveel waard op de beurs als nu. Het aandeel van de automaker sloot op 949 dollar en daarmee komt de beurswaarde uit op bijna 180 miljard dollar.

De opmars van Tesla is opmerkelijk. In maart stond het aandeel nog onder de 400 dollar per aandeel, een dieptepunt. In een paar weken tijd is de koers meer dan verdubbeld.

Even moest het bedrijf de productie stilleggen, tot woede van topman Elon Musk. Hij noemde de coronamaatregelen van de overheid 'fascistisch'. Inmiddels draait de fabriek in Amerika weer en lijken beleggers de coronacrisis totaal vergeten.

China doet het goed

Ook in China doet Tesla het goed. Daar nemen de autoverkopen weer toe, voor het eerst in een jaar tijd. En de grote winnaar is de elektrische autobouwer. De Model 3 van Tesla werd vorige maand het meest verkocht. Een opsteker voor het bedrijf, want China is de grootste afzetmarkt voor autofabrikanten.

Tesla is hard op weg om het meest waardevolle bedrijf van de wereld te worden. Nog maar een autobedrijf is meer waard: Toyota.

Elon Musk

Ceo en aandeelhouder Elon Musk kan tevreden terugkijken op de afgelopen weken. Zijn vermogen steeg met 16 miljard dollar. Hij is nu op papier goed voor 43 miljard dollar. En dat terwijl hij een maand geleden nog vond dat de beurskoers ‘te hoog was’.

Miniatuurvoorbeeld
Meer lezen

Musk opent Tesla-fabriek, ondanks regels: 'Dan arresteren ze me maar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van