Beurs

Koers JDE Peet's (moeder van Douwe Egberts) stijgt 10 procent

29 mei 2020 09:39 Aangepast: 29 mei 2020 09:45
Beleggers die aandelen JDE Peet's wisten te krijgen staan al meteen op winst. Beeld © Hollandse Hoogte

De beursgang van JDE Peet's lijkt een succes. De koers stijgt tot zo'n 35 euro en dat betekent een winst van 11 procent ten opzichte van de koers waartegen het bedrijf naar de beurs ging.

Vandaag maakt JDE Peet's, de moeder van onder meer Douwe Egberts en Pickwick, zijn debuut op de beurs van Amsterdam.

Beleggers die zo gelukkig waren stukken te bemachtigen konden deze kopen tegen een koers van 31,50 per aandeel. Ze staan al meteen op winst. De beurskoers stond namelijk zelfs al even op 36 euro, en later zakte dat wat terug tot circa 35 euro. 

De totale beurswaarde van JDE Peet's komt uit op ruim 17 miljard dollar. Dat is meer dan onder meer AkzoNobel en Just Eat Takeaway.com, maar iets minder dan Wolters Kluwer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

JDE Peet's (Douwe Egberts) is 15,6 miljard euro waard bij beursgang

Koerswinst fijn

De koersstijging is uiteraard ook goed voor de twee bedrijven die tot vandaag alle aandelen in bezit hadden. Zo houdt de Duitse familie Reimann zo'n 63 procent van de aandelen en Mondelez uit de VS circa 19 procent. Zij cashten al met de verkoop van een deel van hun belang en zij zien hun resterende aandelen ook met meer dan 10 procent in waarde stijgen.

Voor JE Peet's is een koersstijging op de eerste beursdag ook prettig. Het geeft aan dat de aandelen gewild zijn en het biedt de mogelijkheid om in een later stadium meer nieuwe aandelen uit te geven, om bijvoorbeeld schulden af te lossen of om eventuele overnames te financieren.

DE stond al eerder op de beurs

Voor Douwe Egberts is het niet de eerste keer dat ze naar de beurs gaan. In 2012 kreeg het bedrijf onder de naam DE Masterblenders 1753 ook al een beursnotering, maar werd kort daarna alweer van de beurs gehaald door JAB.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van