Beurs

KLM: luchtbrug naar China voor medische apparaten Philips

09 april 2020 18:16
Beademingsapparatuur van Philips. Beeld © Philips

KLM gaat voor Philips de komende zes tot acht weken vijf keer per week extra vliegen naar China om medische apparatuur en onderdelen daarvoor te kunnen vervoeren.

De luchtbrug gaat komende maandag in. Er komen dan per week twee vluchten naar Beijing en drie vluchten naar Shanghai bij. Dat is bovenop de twee vluchten per week naar Beijing en twee per week naar Shanghai die er nu al zijn.

Beademingsapparatuur

KLM vliegt op verzoek van Philips en de Nederlandse overheid. Daarnaast is er ook van veel andere partijen vraag naar luchtvervoer. Philips zal beademingsapparatuur die in de VS wordt gemaakt naar Europa en China vervoeren. Op de vluchten terug worden onderdelen meegenomen voor die apparaten.

De beademingsapparatuur bestaat namelijk uit meer dan 650 onderdelen en die komen ook uit Europa en China, aldus woordvoerder Steve Klink. Die onderdelen gaan naar de VS om daar door Philips in elkaar te worden gezet tot beademingsapparatuur.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Farmaceuten trekken alles uit de kast om vaccin te maken: 'Oogkleppen op en gaan'

MRI-scanners

Verder worden er door Philips in Nederland gebouwde MRI-scannners vervoerd naar de VS en Azië, terwijl onderdelen de andere kant op gaan. Daarbij gaat het echter om minder grote volumes.

Normaal gesproken gaat alles per schip, aldus Klink, maar omdat er haast bij is, gaat het per vliegtuig.

747 weer van stal

De vijf vluchten per week van de luchtbrug zullen worden uitgevoerd met een Boeing 747-combi. Eigenlijk had KLM alle 747's met pensioen gestuurd, maar vanwege de capaciteit zijn ze nu toch weer nodig.

In de vliegtuigen die KLM vanaf maandag laat vliegen kunnen naast passagiers ook goederen mee. Een deel van het toestel waar normaal gesproken passagiers zitten is speciaal voor vracht.

Op de extra vluchten zullen echter geen passagiers worden meegenomen, maar alleen vracht. Dat betekent dat het deel waar stoelen staan en dus mensen kunnen zitten, leeg zal zijn. legt woordvoerder Marjan Rozemeijer van KLM uit.

KLM heeft samen met Martinair wel toestellen die volledig voor vrachtvervoer zijn, maar die worden elders al ingezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van