AEX

Aegon, ASR en NN onderuit na oproep geen dividend uit te keren

03 april 2020 11:15 Aangepast: 03 april 2020 11:23
Aegon, ASR en NN zijn de grootste dalers in de AEX-index. Beeld © Getty

Verzekeraars zijn de grote verliezers op de beurs nadat de Europese toezichthouder Eiopa gisteren verzekeringsbedrijven opriep om geen dividend uit te keren. De koers van Aegon en NN keldert meer dan 9 procent.

De AEX-index staat bijna 1,5 procent in de min op circa 473 punten. Driekwart van de AEX-fondsen verliest terrein. Verreweg de sterkste dalers zijn de verzekeraars Aegon, ASR en NN.

ASR zakt meer dan 8 procent weg, NN 9 procent en Aegon zelfs 10 procent. De verzekeraars behoren tot de AEX-bedrijven die het in het jaar tot nu toe het slechtst doen. NN verloor sinds eind december al 34 procent van de beurskoers, ASR al 37 procent en Aegon zelfs al 49 procent. De AEX daalde dit jaar met ruim 21 procent.

Geen dividend verzekeraars

De Europese toezichthouder voor verzekeraars, Eiopa, drukt gisteren verzekeringsbedrijven op het hart om hun financiële buffers op peil te houden. Eiopa dringt er op aan op het betalen van dividend en de inkoop van eigen aandelen daarom tijdelijk stop te zetten.

Eerder besloten ook ABN Amro, ING en Rabobank om het dividend te schrappen na een soortgelijke oproep van de Europese Centrale Bank (ECB).

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dalende beurs leidt tot enorme toestroom beleggers

Midkap

De midkap-index verliest bijna 0,5 procent. Het grootste deel van de midkappers staat op verlies. De sterkste stijger is Flow Traders, dat juist profiteert van onrustige beurzen.

Wall Street

Gisteren eindigden de koersen op Wall Street ruim 2 procent hoger. Tegenover het recordaantal van 6,6 miljoen nieuwe  werkloosheidsaanvragen in één week stond dat de olieprijs met meer dan 20 procent steeg. Dat stuwde de koers van olie- en oliegerelateerde bedrijven.

De futures wijzen echter op een ruim 1 procent-lagere opening van de Amerikaanse beurzen, vanmiddag om 15:30 uur onze tijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van