Ga naar de inhoud
Beurs

AEX in het rood: ABN Amro en ING gaan onderuit

Beeld © Getty

De AEX-index staat in de min. ING Bank en ABN Amro staat lager omdat zij voorlopig geen dividend betalen. ABN Amro maakt zelfs verlies in het eerste kwartaal.

De AEX-index  staat ruim 1 procent in het rood. De meeste AEX-fondsen staan lager. Grote verliezers zijn ABN Amro en ING Bank, die zo'n 8 procent dalen. De banken maakten bekend voorlopig geen dividend te betalen.

Unibail en Shell onderuit

Een andere grote daler is Unibail-Rodamco-Westfield, dat circa 6 procent verliest. Het bedrijf belegt in winkelcentra en het staat rond het laagste niveau in jaren.

Shell daalt voor de derde dag op rij. De sector heeft last van de dalende olieprijs, die is weggezakt tot rond de 23 euro. Er waren ook twijfels of Shell wel het dividend handhaaft. Dat is wel het geval.

ING,
Zie ook:
ING, ABN Amro en Rabobank: tot 1 oktober geen dividend

Midkap

De midkap-index verliest meer dan 2 procent. De sterkste daler is Basic-Fit, dat meer dan 7 procent daalt. 

Fugro, dat voor een belangrijk deel van de omzet afhankelijk is van opdrachten van olie- en gasmaatschappijen, zakt 5 procent.

Wall Street en Azië

Vanochtend daalden de koersen op de meeste beurzen in het Verre Oosten. De Japanse Nikkei verloor 1,5 procent, Hongkong meer dan 1 procent en Shanghai bijna 1 procent.

Afgelopen vrijdag zakte Wall Street meer dan 3 procent. Na een uur handelen in Amsterdam wijzen de futures op een 1 procent-lagere opening van de Amerikaanse beurzen vanmiddag, om 15.30 uur onze tijd.

RTL Z Voorbeurs: bodem gezien? Het coronavirus in de VS nog niet

06:53