Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

AEX in het rood: ASML, ING, Randstad en Shell dalen ruim 7 procent

27 maart 2020 18:27
De AEX gaat met verlies het weekend in Beeld © Getty

De AEX-index is de winst van de afgelopen twee dagen bijna geheel kwijt. Vrijwel alle AEX-fondsen dalen, maar Ahold is een opmerkelijke stijger, met een plus van 5 procent.

Na drie dagen van winst daalt de AEX-index vandaag. Onder de grootste dalers zijn de banken ABN Amro en ING.

De Europese bankenfederatie vindt dat alle beursgenoteerde Europese banken hun dividenden over 2019 voorlopig niet uit moeten keren om zo meer spek op de botten te hebben met het oog op de effecten van het coronavirus.

Ook zouden banken geen eigen aandelen moeten inkopen. ABN Amro gaat 4,5 procent onderuit en ING zelfs 8,6 procent. De koers van beide banken is in het jaar tot nu toe al bijna met de helft gedaald.

Shell daalt, Ahold stijgt

Ook ASML, Randstad en Shell zakken weg. Shell heeft last van de lagere olieprijs, die 7,5 procent daalt. Toch staat Shell nog altijd 23 procent hoger dan eind vorige week.

De sterkste stijger is supermarktconcern Ahold Delhaize, dat juist 5,4 procent stijgt. Adyen wint 1,9 procent en ASR 1,1 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Waar en hoe houd je nu als beursfonds je vergadering van aandeelhouders?

Midkap

De midkap-index van middelgrote beursfondsen sluit de dag 3,6 lager af. Grootste daler is Fugro, dat net als Shell last heeft van de lagere olieprijs. De koers van Fugro is dit jaar al met 62 procent gedaald.

De enige stijger in de midkap is, zoals zo vaak als de rest daalt, Flow Traders. Dat fonds heeft voordeel van onrust op de beurzen.

S&P 500

Ook andere beurzen in Europa verliezen terrein, met verliezen van 4 tot 5 procent. Dat komt mede doordat Wall Street lager staat. Bij het slot van de Amsterdamse beurs staan de Dow Jones en de S&P 500 2,8 procent lager.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van