Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

AEX valt terug na drie dagen van winst; financials onderuit

27 maart 2020 09:31
Beeld © Getty

De Amsterdamse beurs is lager van start gegaan. De AEX en de midkap staan ruim 2 procent lager. Banken en verzekeraars zijn onder de sterkste dalers, net als Shell.

De AEX-index staat meer dan 2 procent lager op 473 punten. Grootste daler is Unibail-Rodamco-Westfield, dat zo'n 6 procent weg zakt. Andere AEX-fondsen die flink verliezen zijn banken zoals ABN Amro en ING, alsmede de verzekeraars Aegon en NN. Verder daalt Shell meer dan 4 procent.

Ook de midkap daalt: een verlies van circa 2 procent tot 655 punten. Ook hier is een vastgoedfonds dat belegt in winkelcentra, in dit geval Eurocommercial Properties de grootste daler.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waar en hoe houd je nu als beursfonds je vergadering van aandeelhouders?

Wall Street

De AEX steeg in de afgelopen drie dagen en won daarmee 14 procent. Die opgaande beweging lijkt vandaag geen vervolg te krijgen. Op Wall Street was de laatste dagen ook sprake van hogere koersen, daarmee was sprake van de grootste plus in drie beursdagen tijd sinds 1931.

In navolging van de VS stegen vanochtend in Azië de koersen op de meeste beurzen. De Nikkei steeg zelfs bijna 4 procent.

Op het moment dat de beurzen in Europa open gingen, wezen de futures voor Wall Street op een lager begin in de VS, vanmiddag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van