Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Japanse Nikkei in de plus na forse winst Wall Street

27 maart 2020 08:39
Winst voor de meest Aziatische beurzen. Beeld © EPA

De aandelenbeurzen in Azië staan in de plus. De sterkste winst is voor de Nikkei-index in Japan, die bijna 4 procent hoger sloot. Gisteravond eindigde Wall Street ook flink in het groen.

Beleggers in Azië profiteerden van het optimisme op Wall Street. Met de winst op de Amerikaanse beurzen gisteren meegerekend maakte Wall Street de beste periode van drie dagen door sinds 1931.

De Nikkei sloot vanochtend 3,9 procent in de plus, terwijl in Zuid-Korea de belangrijkste index 1,9 procent groeide. In Hongkong (+0,5 procent) en Shanghai (+0,3 procent) waren de stijgingen wat minder. In China was gisteren voor het eerst in drie dagen tijd een persoon besmet geraakt met het coronavirus.

Negatieve uitschieter is de beurs van Australië, die 5,3 procent lager eindigde.

Wall Street

Gisteren was het een goede beursdag in de VS. De S&P 500 steeg 6,2 procent, terwijl de Dow Jones zelfs 6,4 procent hoger sloot. De Nasdaq, met daarin veel technologiefondsen, won 5,6 procent.

Het aantal nieuwe ww-uitkeringen steeg met 3,3 miljoen, dat is twee keer zoveel als was verwacht. Daar tegenover staat het goede nieuws van het steunpakket van 2000 miljard dollar van de overheid.

Een uur voor de opening van de beurzen in Europa wijzen de futures op een licht lagere opening op Wall Street vanmiddag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore