Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

AEX zakt weg; ABN Amro krijgt klap na eenmalig verlies

26 maart 2020 10:40
Shell en Unibail-Rodamco behoren vandaag tot de sterkste dalers. Beeld © Getty

Na twee dagen van winst daalt de AEX-index vandaag. Een van de grote verliezers is ABN Amro, nadat het bekendmaakte dat het door een klant een eenmalig verlies van 183 miljoen euro moet nemen.

De AEX-index staat zo'n 2,4 procent in het rood, daarmee komt er vooralsnog geen vervolg op twee beursdagen met winsten. Bijna alle AEX-fondsen dalen.

Eén van de grootste verliezers is ABN Amro, dat een eenmalig verlies op een klant in de VS van omgerekend 183 miljoen euro moest nemen. De koers van ABN Amro daalt circa 4 procent.

Ook olie- en gasfonds Shell verliest terrein, ruim 5 procent. Vastgoedfonds Unibail Rodamco, dat in winkelcentra belegt, gaat 10 procent onderuit. De koers van Unibail is sinds medio februari al met bijna 60 procent gekelderd.

Midkap

De midkap-index daalt ongeveer 1 procent. Verreweg de sterkste daler is Basic-Fit, dat bijna 9 procent achteruit kachelt.

Eurocommercial Properties, dat vooral in winkelcentra belegt, daalt eveneens zo'n 4 procent. BAM en SBM Offshore verliezen meer dan 3 procent.

Wall Street

Wall Street sloot gisteren weliswaar licht hoger, maar inmiddels staan de futures ruim 1 procent in de min, zodat de Amerikaanse beurzen vanmiddag lager van start lijken te gaan.

Beleggers zijn benieuwd naar de wekelijkse aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, die naar verwachting een sterke toename zullen laten zien vanwege de coronapandemie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van