Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Feestje op de beurs: AEX stijgt 9 procent, Shell wint 22 procent

24 maart 2020 18:48 Aangepast: 24 maart 2020 20:15
Beeld © Getty

Het was vandaag voor beleggers eindelijk weer een mooie dag. De koersen stijgen fors. De AEX maakte de sterkste stijging door sinds de crisis van 2008.

De AEX-index eindigde 9 procent in de plus op 461,7 punten. Dat is 18 procent boven het laagste niveau dat vorige week tussentijds werd aangestipt. We staan nog wel altijd 23,5 procent onder het niveau van eind december.

De midkap had vandaag eveneens een prima dag. De index van middelgrote beursfondsen won zelfs 9,6 procent tot 636,8 punten.

De grootste stijgers in de AEX zijn Shell met een plus van maar liefst 22 procent en ING, dat 20 procent hoger staat dan gisteren. Ook ABN Amro, Aegon, ArcelorMittal, ASMI, ASML, ASR, NN en Randstad stegen met dubbele cijfers.

De enige daler in de AEX is KPN.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Instapmoment: nu aandelen kopen of nog even wachten?

Midkap

In de midkap waren Altice Europe en Fugro de sterkste winnaars, met een plus van 24 procent.

Air France-KLM, Aperam, Arcadis, Basic-Fit, Besi, Eurocommercial Properties, Intertrust, NSI, OCI, SBM Offshore, Signify en TKH Groep stegen eveneens met meer dan 10 procent.

Fed en politiek VS

Het sentiment op de beurs werd positief beïnvloed door het omvangrijke steunpakket van de Amerikaanse Federal Reserve en de forse steunmaatregelen van de Duitse overheid.

Ook op Wall Street stijgen de koersen. Dat komt mede door hoop dat het historische noodpakket van de Amerikaanse regering door de Senaat wordt geloodst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van