Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Wall Street schiet omhoog: S&P 500 wint ruim 5 procent

24 maart 2020 15:45
Na twee beursdagen met verlies stijgen de koersen weer eens. Beeld © AFP

Het is eindelijk weer een beetje feest op de Amerikaanse beurzen. De koersen staan flink in de plus.

De Dow Jones-index wint een kleine 7 procent en staat weer bijna op 20.000 punten. De S&P 500 staat ruim 5 procent hoger en de Nasdaq zo'n 5 procent.

Daarmee herstellen de koersen van het laagste punt in meer dan drie jaar, dat gisteren werd neergezet.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Instapmoment: nu aandelen kopen of nog even wachten?

Steunpakket Congres?

Er zijn hooggespannen verwachtingen dat het historische noodpakket van de Amerikaanse regering door de Senaat wordt geloodst. Gisteren maakte de Fed, de centrale bank van de VS, al een flink steunpakket bekend.

Gesprekken met Democraten

Minister van Financiën Steven Mnuchin zegt een 'constructief' gesprek met de leider van de Democraten in de Senaat te voeren. Het aantal knelpunten in het steunpakket waarover de Democraten en de Republikeinen het oneens zijn, is duidelijk gedaald.

De stemmingen over het noodpakket liepen al twee keer op niets uit vanwege ontevredenheid bij de Democraten.

Zuid-Korea

Daarnaast krijgt het sentiment steun van het dalende groeitempo in het aantal besmettingen en doden door het coronavirus in Italië.

De corona-statistieken in Italië lijken volgens kenners op die in Zuid-Korea. Het Aziatische land heeft het longvirus inmiddels redelijk onder controle.

Dat betekent dat de Verenigde Staten, die twee weken achterlopen op Italië, een vertraging in de verspreiding en het dodental al in de tweede week van april kunnen gaan zien.

Winsten voor Chevron en Ford

Olie- en gasconcern Chevron won haast 12 procent nadat het bedrijf had laten weten zijn kapitaaluitgaven te verminderen en aandeleninkopen op te schorten vanwege de coronacrisis.

Levensmiddelenconcern Mondelez, dat goede zaken doet vanwege hamsterwoede, won 3 procent. De onderneming gaat zo'n 10.000 medewerkers in de distributie, productie en verkoop tijdelijk beter belonen.

Autofabrikant Ford, technologieconcern 3M en industrieconglomeraat General Electric stijgen circa 11 procent. Zij gaan zich toeleggen op de productie van beademingsapparatuur waar veel ziekenhuizen op zitten te wachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore