Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Forse koerswinsten in Azië: Nikkei stijgt ruim 7 procent

24 maart 2020 08:01
Eindelijk weer winsten op de Aziatische beurzen. Beeld © EPA

Terwijl Wall Street gisteren verder wegzakte, stijgen vanochtend de beurskoersen in Azië. Er is vertrouwen in maatregelen die in de VS worden genomen, terwijl ook de beurzen in de VS vanmiddag hoger lijken te gaan openen.

De Japanse Nikkei-index eindigde vandaag maar liefst 7,1 procent hoger, terwijl de beurs in Zuid-Korea zelfs meer dan 8 procent hoger sluit.

Australië wint 4,2 procent en de beurs van Hongkong staat ook meer dan 4 procent hoger. In het Chinese Shanghai staan de koersen bijna 2 procent in het groen, minder winst dan in de rest van Azië. China vreest voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus door zieke reizigers.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Wall Street daalt naar laagste niveau sinds november 2016

Japan

Japan staat naar verluidt op het punt om omgerekend 128 miljard euro in de economie te pompen om de coronacrisis in te dammen. Ook de Bank of Japan zou klaarstaan met extra stimuleringsmaatregelen.

Zwaargewicht SoftBank had een koerssprong van 18 procent. De Japanse telecomreus en techinvesteerder gaat zijn schuldenlast het komende jaar met zo'n 38 miljard euro terugbrengen.

Steun Fed

Beleggers zij enthousiast over de nieuwe steunmaatregelen van de Fed. De centrale bank in de VS gaat onder andere onbeperkt staatsobligaties opkopen en er zullen ook bedrijfsobligaties worden gekocht.

Gisteren was er nog twijfel of het Amerikanse Congres het wel eens zou kunnen worden over een steunpakket van 2 biljoen dollar. Daardoor sloot Wall Street lager, maar inmiddels is er optimisme dat de politici eruit komen. Dat stuwt het sentiment in Azië.

Europa

Ook in Europa voert het optimisme nu de boventoon, nadat er gisteren nog verliezen werden geleden. De Europese beurzen lijken straks hoger van start te zullen gaan, terwijl ook de futures voor Wall Street in de plus staan. De S&P 500 lijkt om 14:30 uur onze tijd meer dan 4 procent hoger te beginnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore