Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Herstel op beurzen in Azië na winsten op Wall Street

20 maart 2020 08:11 Aangepast: 20 maart 2020 08:23
Op de Aziatische beurzen stijgen de koersen. Beeld © Getty

De aandelenkoersen in Azië stijgen vandaag, net als de AEX-index en de beurzen op Wall Street gisteren. Vooral Aziatische beurzen die een dag eerder flink verloren, winnen terrein.

In Japan wordt vandaag niet gehandeld, maar op de andere beurzen in de regio wel. De beurs van Shanghai sloot 1,6 procent in de plus.

Veel beter ging het in Zuid-Korea (+7 procent) en Hongkong (+4 procent). Juist deze twee beurzen lieten gisteren flinke verliezen zien.

In Australië daalden de koersen gisteren ook, maar hier bleef het herstel beperkt tot een winst van minder dan 1 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Instapmoment: nu aandelen kopen of nog even wachten?

Chinese rente

De Chinese centrale bank hield de belangrijkste rentetarieven ongewijzigd. Economen hadden op een verlaging van de leentarieven gerekend, na een verlaging van de kapitaaleisen voor Chinese banken vorige week.

De Chinese autoriteiten lijken echter voorlopig tevreden te zijn met de genomen steunmaatregelen. In de Chinese provincie Hubei, waar het coronavirus voor het eerst de kop opstak, werden voor de tweede dag op rij geen nieuwe besmettingen gemeld.

Wall Street en Europa

Ook op Wall Street stegen gisteren de koersen. Verder wijzen de futures op een hogere opening in de VS, vanmiddag.

In het algemeen putten beleggers moed uit het herstel op de beurzen in Europa gisteren, zo steeg de AEX-index 4,6 procent. Europese beurzen profiteerden van steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England om de impact van de coronacrisis te verzachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore