Beurs

Wall Street weer hard omlaag na opleving, verlies AEX gedempt

18 maart 2020 15:38 Aangepast: 18 maart 2020 15:41
Beeld © ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag fors lager geopend, waarmee de relatief stevige koerswinsten van gisteren weer werden ingeleverd. Het verlies van de AEX-index loopt iets terug.

Opnieuw wordt het sentiment op Wall Street gedomineerd door de zorgen over de schadelijke economische gevolgen van het coronavirus en de maatregelen die autoriteiten nemen om de crisis te lijf te gaan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een verlies van 4,5 procent op 20.277 punten. De brede S&P 500 verloor 4,4 procent tot 2416 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 4,3 procent tot 7020 punten.

Noodmaatregelen

Gisteren sloten de belangrijkste Amerikaanse beursindices fors hoger, nadat de regering-Trump had aangekondigd de economie te stutten met een pakket maatregelen ter waarde van 1 biljoen dollar

Ook de onrust op de oliemarkt houdt onverminderd aan. De olieprijzen daalden tot het laagste niveau sinds mei 2003, toen de angst voor het SARS-virus in Azië de wereld in zijn greep hield. Olie- en gasproducenten Chevron en ExxonMobil werden tot 7,8 procent lager gezet.

Verlies AEX gedempt

Ook in de luchtvaartsector zijn de verliezen opnieuw groot. Vliegtuigbouwer Boeing verloor bijna 18 procent, na koersdalingen van 27 procent in de afgelopen twee dagen. Luchtvaartmaatschappijen als Delta en American Airlines leverden tot 13 procent in.

Ondanks de Amerikaanse verliezen reageerde de Amsterdamse beurs positief op de opening van Wall Street. De toonaangevende Amsterdamse AEX-index, die de hele middag rond de 400 punten ofwel een verlies van bijna 6 procent had gekoerst, herstelde iets.

In het eerste half uur na de opening van de Amerikaanse beurzen veerde de AEX met 12 punten op. Daarmee stond nog steeds een verlies van 2,9 procent op de borden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Instapmoment: nu aandelen kopen of nog even wachten?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van