Beurs

Wall Street herstelt deels van dreun van gisteren: licht in de plus

17 maart 2020 15:45 Aangepast: 17 maart 2020 16:14
Op de koersval van gisteren volgt op Wall Street een licht herstel. Beeld © AFP

De Amerikaanse beurzen staan licht hoger. Daarmee wordt een klein deel van het dramatische verlies van gisteren gecompenseerd.

De Dow Jones index staat weliswaar rond de slotstand van gisteren,en de index kwam vanmiddag zelfs onder de 20.000 punten. Daar is nog weinig verbetering te merken. 

Iets beter gaat het bij de brede S&P 500 index en de Nasdaq, waar veel technologie-aandelen zijn genoteerd. Beide indexen staan een kleine 2 procent hoger.

Gisteren hadden beleggers nog een bijzonder slechte dag. Wall Street had toen de slechtste dag sinds de grote beurscrash van 1987. 

Coronavirus

Gezien de bescheiden winst na dat forse verlies blijven beleggers op Wall Street echter in de ban van het nieuwe coronavirus en de maatregelen van overheden om de crisis te lijf te gaan. 

Handelaren kijken uit naar overheidsmaatregelen. President Donald Trump zou 850 miljard dollar willen uittrekken om de schade van het virus voor de Amerikaanse economie te verzachten, onder meer via belastingmaatregelen.

AEX in het rood

Ondanks het herstel op Wall Street staan de AEX en de midkap-index licht lager. De AEX daalt iets minder dan 1 procent. De midkap verliest wat meer: zo'n 2 procent.

Grote winnaar in de AEX is KPN, dat het netwerk niet hoeft open te stellen voor andere aanbieders. Verder stijgt Ahold Delhaize 7 procent.

Winst voor banken

De hard getroffen financiële sector veerde wat op. Grote banken als Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs en JPMorgan Chase hebben aangekondigd dat ze bij de Fed zullen aankloppen voor een soort noodleningen.

Daarmee zouden ze andere financiële bedrijven willen aansporen hetzelfde te doen om eventuele liquiditeitsproblemen voor te zijn. De koersen stegen tot 0,6 procent.

Luchtvaart

De luchtvaart verloor wederom. Vliegtuigbouwer Boeing vraagt het Witte Huis en het Congres om steun voor de gehele Amerikaanse luchtvaartsector om de coronacrisis te overleven.

Boeing verloor 3,6 procent. Luchtvaartmaatschappijen als American Airlines en Delta Air Lines gingen tot 2,1 procent omlaag. Handel in United Airlines werd stilgelegd wegens te grote volatiliteit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van