Beurs

Weer forse verliezen op beurzen Azië: Nikkei daalt 6 procent

13 maart 2020 08:26
In Japan ging er weer flink wat van de koersen af. Beeld © AFP

De Aziatische beurzen hadden vannacht weer heftige koersuitslagen. De Japanse Nikkei-index daalde 6 procent, maar stond tussentijds zelfs 10 procent lager.

De onrust op de beurzen is nog niet voorbij. Nadat eerder op de AEX en op Wall Street de koersen met een procent of 10 onderuit gingen, was het vannacht ook in Azië weer raak, met soms flinke schommelingen.

De AEX lijkt straks om 09:00 uur 1,5 procent hoger van start te gaan, waardoor slechts een klein deel van het enorme koersverlies van gisteren wordt ingelopen.

Corona

Angst voor de snelle verspreiding van het coronavirus drukte vannacht het sentiment in Azië. Beleggers hielden vooral de koersbewegingen van de futures voor Wall Street in de gaten, die een indicatie geven hoe de beurzen in de VS gaan openen.

Die wezen aanvankelijk op een verdere koersval voor Wall Street, maar herstelden later wat en wijzen nu op een plus van 1 tot 2 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slechtste dag op Wall Street sinds crash van 1987: -10 procent

Nikkei

De Nikkei-index in Japan stond even 10 procent lager, maar eindigde met een min van 6 procent. De Japanse hoofdindex raakte deze week 16 procent kwijt.

Dat is het grootste weekverlies sinds de financiële crisis in 2008.

Elders in Azië

In Zuid-Korea sloot de beurs 3 procent in de min en in Hongkong 1,5 procent.

In Shanghai in China bleef het  verlies beperkt tot 0,5 procent. De virusuitbraak lijkt in China over het hoogtepunt heen.

India en Thailand even op -10 procent

Heftiger ging het eraan toe in India en Thailand. De handel werd even stilgelegd toen de index 10 procent in het rood stond, maar later werd dat verlies bijna helemaal ingelopen.

Daardoor verloor de index in China maar 0,3 procent en die in Thailand met 1 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van