Beurs

Beurs van Milaan gaat maandag gewoon open, ondanks noodmaatregelen

08 maart 2020 13:52 Aangepast: 08 maart 2020 15:34
De beurs van Milaan, de Borsa Italiana. Beeld © Getty Images

De aandelenbeurs in Milaan gaat maandag gewoon open, ondanks dat er in de stad en het omliggende gebied grootschalige quarantainemaatregelen getroffen zijn.

Dat zegt ceo Raffaele Jerusalmi. Volgens hem heeft de markt voorzorgsmaatregelen genomen om door te kunnen gaan bij calamiteiten. Hij ziet daarom geen reden om de deuren gesloten te houden.

Ook stelt Jerusalmi dat de Italiaanse beurs de negatieve economische impact van het coronavirus al ingeprijsd heeft. De koers van de FTSE MIB is sinds half februari al hard gekelderd, net als veel beurzen elders in Europa.

Volgens de Italiaanse Huffington Post heeft Matteo Renzi, oud-premier van Italië, er nog op aangedrongen om de beurs wel te sluiten om ellende op de aandelenmarkt te voorkomen. Maar daar geeft de ceo van Borsa Italiana geen gehoor aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noord-Italië in lockdown, maar handhaven wordt moeilijk: 'De paniek hier is groot'

'Bedrijven kunnen doorgaan'

Marcella Panucci, voorzitter van werkgeversorganisatie Confindustria, heeft volgens Bloomberg in een brief geschreven dat bedrijven in het land gewoon kunnen blijven opereren, en dat goederen nog vervoerd kunnen worden.

Alle vliegvelden blijven voorlopig ook open, aldus een verklaring van de Italiaanse luchtvaartautoriteit Enac.

Noodmaatregelen

Sinds zondagochtend gelden er nieuwe noodmaatregelen in het noorden van Italië, waardoor 16 miljoen Italianen flink beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid.

Tot zeker 3 april zijn veel openbare gelegenheden gesloten, zoals scholen, bioscopen en musea. Mensen mogen hun huis nog wel verlaten, maar er gelden strenge voorwaarden om tussen regio's te reizen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van