Beurs

Koersen weer onderuit door vrees voor coronavirus

27 februari 2020 10:03 Aangepast: 27 februari 2020 10:06
Rode koersen op de schermen in Europa, Japan en op Wall Street. Beeld © ANP

Beleggers blijven in de greep van het coronavirus. De aandelenkoersen in Europa dalen flink. Bijna alle AEX- en midkapfondsen staan in het rood en het ziet er naar uit dat Wall Street lager van start zal gaan.

Voor de zesde dag op rij staat de AEX-index in het rood. De koersen dalen ruim 2 procent en de AEX-index daalt daarmee tot onder de 570 punten. Gisteren stonden we ook al even onder dat niveau, maar dat verlies werd toen deels ingelopen.

De midkap-index, van middelgrote fondsen, staat meer dan 2,5 procent lager, onder de 900 punten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

'Na Microsoft ook winstwaarschuwing van andere bedrijven'

Min 10 procent in anderhalve week tijd

In het jaar tot nu toe daalde de AEX al met bijna 6 procent. In vergelijking met het hoogste niveau dat begin vorige week even werd aangetikt is er al 10 procent van de koersen afgegaan.

In de AEX was vandaag distributeur van chemicaliën IMCD aanvankelijk de enige stijger, maar later sloeg dat toch om in een kleine min. Zwaargewichten als Shell, Unilever, ASML en ING Bank verliezen meer dan 2 procent.

Wall Street in de min

Gisteren stegen de koersen op Wall Street aanvankelijk maar uiteindelijk eindigden de Dow Jones bijna 0,5 procent ende brede S&P 500 bijna 0,4 procent in de in.

Steeds meer bedrijven waarschuwen voor de gevolgen van het coronavirus. Gisteravond na beurs was het de beurt aan Microsoft. Het concern kwam na sluiting van Wall Street met een winstwaarschuwing: voor het eerste kwartaal.

De Nasdaq, waarin veel technologiefondsen zitten, steeg gisteren trouwens heel licht.

Verlies Japan

In Azië stegen vanochtend de indexen van de beurzen in China en Hongkong,maar de Japanse Nikkei daalde meer dan 2 procent. De waarde van de Japanse yen stijgt en daardoor wordt export voor Japanse bedrijven duurder, terwijl buitenlandse resultaten omgerekend in yen lager uitvallen.

De futures wijzen op een bijna 1 procent lagere opening van Wall Street, vanmiddag om 15:30 uur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van