Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

De beurs deze week: gevolgen coronavirus en veel kwartaalcijfers

09 februari 2020 21:34 Aangepast: 09 februari 2020 21:38
Hoe groot is de 'fall-out' van het coronavirus? Beeld © Getty

De komende week staat voor beleggers in het teken van de vraag in hoeverre China weer aan de slag gaat. Verder komen in Nederland veel grote ondernemingen met hun jaarcijfers.

Deze week zouden veel bedrijven in China weer opengaan, nadat ze door het coronavirus op last van de overheid hun deuren gesloten hielden. Het is echter de vraag in hoeverre ze ook weer aan de slag gaan.

Als dat vertraging oploopt, dan gaan ongetwijfeld ook ondernemingen uit andere landen dat merken. Bijvoorbeeld doordat ze productievestigingen in China hebben, omdat er onderdelen vandaan komen die ze nodig hebben voor hun productie en doordat er vraag blijft wegvallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Records op de beurs: denken beleggers te makkelijk over de risico's?

Verkiezingen VS

Op dinsdag krijgt de 'caucus' in Iowa een vervolg in New Hampshire, waar Democraten in de 'primary' strijden om de kandidaat te worden om in november te proberen Trump te verslaan bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Beleggers kunnen hoogtevrees krijgen als een Democraat in de VS de nieuwe president wordt, aldus Corné van Zeijl van Actiam.

Stel dat Bernie Sanders de Democratische kandidaat wordt: "Iedereen denkt dat hij nooit gaat winnen, maar dat dacht ik ook van Trump", zegt Van Zeijl.

Indicator voor de economie

Er komen ook nog heel wat beursfondsen met cijfers. Dinsdag geldt dat voor Randstad, dat geeft meteen een beeld van de economie. Uitzenders gelden als de ultieme indicator voor de economische bedrijvigheid.

Op vrijdag publiceert detacheerder Brunel nog bekend hoe de zaken gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fed waarschuwt voor impact coronavirus op VS

ABN, Ahold, Akzo, Heineken

Woensdag maken de AEX-fondsen ABN Amro, Ahold Delhaize, AkzoNobel, Heineken, vastgoedfonds Unibail Rodamco Westfield en Vopak bekend hoe ze draaien.

Aegon, DSM, NN, Takeway

Op donderdag komt eveneens een groot aantal ondernemingen met resultaten: de AEX-fondsen Aegon, DSM, NN en RELX, plus de midkappers Arcadis, SBM Offshore en Takeway.com. De laatste maakte eerder alleen bekend hoeveel orders er waren ontvangen in het vierde kwartaal en daarmee in heel 2019.

Donderdag gaat ook het aandeel Shell ex-dividend, dat betekent dat het dividend van de koers af gaat. Dat heeft dus een koersdrukkend effect, maar vaak wordt een stukje daarvan op die dag toch ingelopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van