Beurs

Ferrari verhoogt verwachtingen, maar de koers daalt

04 februari 2020 15:22
De nieuwe Ferrari F8 Tributo. Beeld © Ferrari

Mooie cijfers van Ferrari: de winst steeg afgelopen jaar wat meer dan het bedrijf had verwacht en voor 2020 verhoogt de maker van sportauto's de eigen prognose. Maar beleggers hadden voor 2019 nog wat meer in gedachten en daarmee daalt de koers licht.

In het vierde kwartaal steeg de omzet met bijna 10 procent tot 927 miljoen euro. Daarop werd een nettowinst behaald van 166 miljoen euro. Dat is een min van 13 procent.

Een beter beeld van de onderliggende ontwikkeling geeft het ebitdaresultaat (vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afschrijving goodwill) zonder bijzondere posten. Dit nam toe met ruim 21 procent tot 333 miljoen euro.

De koers van Ferrari staat 1 procent lager. Ten opzichte van eind december staat de koers echter nog altijd 1,5 procent in de plus.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Een Ferrari-feestje vier je zo

Hogere prognose voor 2020

In de markt was wat meer winst verwacht. Ferrari heeft echter goed nieuws voor beleggers. Voor 2020 denkt het wat beter te draaien dan het eerder voorzag. Het ging al uit van een iets hogere omzet en ebitdaresultaat, maar die prognose wordt verhoogd. Zo zal de omzet vermoedelijk niet op ruim 3,8 miljard euro uitkomen, maar op meer dan 4,1 miljard euro.

De ebitdawinst (zonder bijzondere posten) zal niet 1,3 miljard euro bedragen, maar tussen de 1,38 en 1,43 miljard euro. Dat betekent een ebitdamarge van minstens 34 procent en dat is iets meer dan 33,7 procent over 2019.

Van meeste modellen meer verkocht

In heel 2019 werden van de meeste modellen meer auto's verkocht. Het gaat daarbij om onder meer de 488 Pista en 488 Pista Spider, de Ferrari Portofino en de 812 Superfast.

In totaal gingen er 10.131 Ferrari's over de toonbank: een plus van 9,5 procent. Vooral in China, Hongkong en Taiwan stegen de verkopen: een plus van 20 procent. In het vierde kwartaal stortten de verkopen daar echter met bijna twee derde in.

Ook in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika daalden de verkopen in de maanden oktober tot en met november: met 25 procent. Meer dan de helft van de verkopen komt echter uit Europa en daar namen de verkopen juist met 29 procent toe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van