Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

AEX sluit onder 600 punten: vrees voor coronavirus

27 januari 2020 17:51 Aangepast: 27 januari 2020 18:04
Beeld © ANP

De Amsterdamse AEX-index is voor het eerst sinds een paar weken onder de 600 punten gesloten. Toenemende zorgen rond het coronavirus drukken de stemming onder beleggers. Ook elders in Europa duiken de beurzen in het rood.

Onder meer de reisbranche kreeg klappen vandaag. Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM zakte 5,6 procent en was de grootste daler bij de middelgrote bedrijven op het Damrak.

Beurscommentator Durk Veenstra memoreert de SARS-crisis, die ook flinke gevolgen had voor de luchtvaartindustrie. "De val bij luchtvaartaandelen was daar ook veel groter", zegt hij in het RTL Z Nieuws.  

Begin uitbraak

In Frankfurt daalde Lufthansa 4,3 procent en EasyJet verloor bijna 5 procent in Londen. Reisorganisatie Tui speelde in Frankfurt 2,2 procent kwijt.

"Let wel, we zijn nog maar aan het begin van deze uitbraak. De vraag is hoe snel we het onder controle krijgen. Dat zal bepalen hoe groot de schade zal zijn, ook voor de luchtvaartaandelen", vervolgt Veenstra.

2,5 procent lager

De AEX-index sloot de sessie 2,5 procent lager op 598,69 punten. Het is voor het eerst sinds 12 december dat de graadmeter onder die grens is beland. Alle 25 hoofdfondsen eindigden in de min. De MidKap kelderde 2,6 procent tot 913,20 punten. Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 2,7 procent.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van