Ga naar de inhoud
Beurs

Takeaway.com groeit fors dankzij Duitse overname Delivery Hero

Een bezorger van Takeaway.com in Lissabon. Beeld © Getty

Consumenten bestellen steeds vaker eten via Takeaway.com. In het vierde kwartaal steeg het aantal orders met meer dan de helft en dat komt voor een belangrijk deel door de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

In de trading update van vandaag laat Takeaway.com alleen het aantal orders en de groei daarin zien. Voor cijfers over de omzet en het resultaat moeten beleggers wachten tot 13 februari.

Het aantal orders steeg in de maanden oktober tot en met december flink: met 56 procent tot 46,5 miljoen. Daarbij valt vooral de groei in Duitsland op: een toename van 137 procent tot ruim 22 miljoen. Daarmee zijn Duitse consumenten goed voor bijna de helft van het totaal aantal orders van Takeway.com.

'Koop
Lees ook:
'Koop Just Eat levert grote voordelen op voor Takeaway.com'

Duitse overname

De enorme groei in Duitsland komt voor het grootste deel doordat Delivery Hero in Duitsland er bij kwam. Zonder die overname wist Takeaway.com het aantal orders met 23 procent op te voeren.

De acquisitie van de Duitse activiteiten stuwde ook de totale groei van Takeaway.com, want als je die acquisitie niet meeneemt, dan steeg het aantal orders van het concern met 'maar' 20 procent.

Nederland

In Nederland, tot begin vorig jaar nog de grootste markt, was de ordergroei met 14 procent veel minder. Duitsland en ook de overige landen (+22 procent) trokken het gemiddelde echter omhoog. Onder de overige landen vallen onder meer Polen en Oostenrijk.

Over heel 2019 steeg het totale aantal orders van Takeaway.com met 70 procent. In Duitsland was sprake van een groei van 113 procent (22 procent zonder de overname van Delivery Hero), in Nederland van 16 procent en in de andere landen van 81 procent.

Het verschil in groei tussen het vierde kwartaal en het hele jaar komt mede doordat de Israëlische overname 10bis, medio september van 2018 in de cijfers werd opgenomen.