Ga naar de inhoud
Beurs

'Takeaway heeft al ruim helft van Just Eat en wint dus overnamestrijd'

Takeaway.com lijkt de strijd om Just Eat te hebben gewonnen. Beeld © Getty

Takeaway.com, de moeder van Thuisbezorgd.nl, heeft al meer dan de helft van de aandelen van het Britse Just Eat aangeboden gekregen. Daarmee heeft Takeaway de overnamestrijd om Just Eat gewonnen, schrijft persbureau Bloomberg.

Beleggers die meer dan de helft van de aandelen Just Eat bezitten hebben gezegd dat zij ingaan op het bod van Takeaway.com, aldus Bloomberg.

Minstens de helft

Takeaway.com doet het bod op Just Eat gestand als minstens de helft van de aandelen van Just Eat wordt aangemeld. Een woordvoerder van Takeway.com wil niet bevestigen dat minstens 50 procent is aangemeld. Dat mag namelijk niet van de Britse toezichthouder.

Het laatst gemelde percentage dat is aangemeld dat Takeaway.com heeft gecommuniceerd is 46,07 procent, op 20 december. De woordvoerder mag ook niet zeggen of dat in de tussentijd is gestegen.

Prosus
Lees ook:
Prosus én Takeway.com verhogen bod op Just Eat

Overnamestrijd

Rond Just Eat woedt al maandenlang een overnamestrijd. In juli ging het bestuur van Just Eat al akkoord met een overname door Takeaway. Ook Prosus, dat is afgesplitst van het Zuid-Afrikaanse Naspers, wil Just Eat kopen.

Op 19 december verhoogden beide voor de laatste keer hun bod. Daarbij zei Takeaway.com dat het niet, zoals het eerder zei, minstens driekwart van de aandelen wilde hebben, maar dat het al met de helft plus één aandeel genoegen zou nemen.

Niet onverwacht

Daar lijkt het nu te zijn aanbeland. Het komt niet heel onverwacht als Takeaway.com inderdaad de meerderheid van de aandelen krijgt aangeboden.

De waarde van het bod van Takeaway ligt boven dat van Prosus, terwijl verder, zoals gezegd, de houders van ruim 46 procent van de stukken al heeft gezegd aan Takeaway.com te zullen verkopen. De grens van 50 procent is dan niet ver meer.

Just Eat Takeaway

Als de overname lukt, dan gaat het nieuwe bedrijf Just Eat Takeaway heten. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam te staan. De beursnotering in Amsterdam wordt wel geschrapt, de onderneming zal in Londen aan de beurs worden genoteerd.