Beurs

Beleggers nog niet enthousiast over bod Takeaway op JustEat

12 december 2019 09:30
Takeaway.com weet beleggers in Just Eat nog niet te overtuigen. Beeld © ANP

Takeaway.com. de moeder van Thuisbezorgd, heeft beleggers in Just Eat nog niet kunnen overtuigen dat het bod beter is dan dat van Prosus. Slechts 13,5 procent van aandelen van Just Eat zijn aangemeld voor een overname door Takeaway.

In de biedingsstrijd met Prosus om de Britse maaltijdenbestelapp Just Eat heeft Takeaway.com meer tijd nodig. Aandeelhouders van Just Eat hadden oorspronkelijk tot gisteren om in te gaan op het bod van Takeaway.com, maar tot nu toe hebben houders van maar 13,53 procent hun stukken bij Takeaway.com aangemeld.

Daarom verlengt het Nederlandse bedrijf de termijn waarop beleggers kunnen aanmelden tot 27 december.

Takeaway.com heeft concurrentie van Prosus, dat sinds begin september aan de Amsterdamse beurs is genoteerd. Prosus verhoogde onlangs het bod op Just Eat en het gaf eveneens beleggers tot 27 december de tijd om op dat bod in te gaan.

Contanten vs aandelen

Het bod van Prosus is in contanten terwijl dat van Takeaway.com in aandelen is. Kort voor Prosus het bod op Just Eat verhoogde was door de gestegen beurskoers van Takeaway de waarde van beide biedingen vrijwel gelijk.

Inmiddels is de koers van Takeaway.com gedaald. Het bedrijf valt eind deze maand ook uit de AEX-index en degradeert naar de Midkap. Saillant detail: Prosus komt juist wel in de AEX-index.

Bod Prosus hoger

Prosus biedt 740 pence per aandeel Just Eat, terwijl de waarde van het bod van Takeaway.com gebaseerd op de slotkoers van gisteren uitkomt op 689 pence.

Het bestuur van Just Eat is akkoord met de overname door Takeaway.com en het adviseert zijn aandeelhouders het bod van Takeway.com in te gaan, maar beleggers twijfelen dus nog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van